Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Rijksmuseum lanceert kunsthistorische rondvaart

PERSBERICHT

Rijksmuseum lanceert kunsthistorische rondvaart

Rijksrondvaart toont Gouden Eeuw in de stad n in het museum

Dinsdag 27 maart lanceerden Rijksmuseum en rederij Blue Boat Company een geheel nieuwe kunsthistorische rondvaart. Tijdens deze Rijksrondvaart door de grachten van Amsterdam vaart de bezoeker langs plekken die terug te vinden zijn in het Rijksmuseum. (Kunst)historische locaties uit de Gouden Eeuw worden via een audiotour tot leven gewekt en kunnen daarna in het Rijksmuseum worden bekeken op schilderijen en historische voorwerpen. Bovendien kan met korting Het Grachtenhuis, Herengracht 386, bezocht worden.

Uit de zeer rijke collectie van het Rijksmuseum zijn zeventien kunstwerken gekozen, waaronder veertien schilderijen, die direct een link hebben met de wereldberoemde grachtengordel van Amsterdam, de stad die in de Gouden Eeuw het 'centrum van de wereld' was. De locatie waar Rembrandt woonde, het atelier waar hij de Nachtwacht schilderde, de beroemde Bocht in de Herengracht van Gerrit Berckheyde, vrijwel onveranderd en nog even chique. Maar waar straks Eye Filminstituut opent, was in de 17de eeuw het galgenveld van de stad waar veroordeelden na hun executie werden opgehangen als afschrikwekkend voorbeeld.

Tickets voor de Rijksrondvaart zijn alleen te koop bij de Blue Boat Company, Stadhouderskade 30. Entree voor rondvaart en Rijksmuseum zijn 28, met bezoek aan Het Grachtenhuis 38.

Deel: ' Rijksmuseum lanceert kunsthistorische rondvaart '


Lees ook