MINISTERIE VENW

https://www.minvenw.nl

MIN VenW: PERSBERICHT

RIJKSWATERSTAAT VERZET DE BAKENS, N11 VOLLEDIG OPENGESTELD

De N11 tussen Zoeterwoude en Alphen aan den Rijn moet zo snel mogelijk volledig opengesteld worden. Dat zei minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat vandaag tijdens een bezoek aan Alphen aan den Rijn. Op dit moment is de linker rijstrook afgezet met bakens, omdat het uitvoeringsbesluit uit 1978 niet voorziet in twee maal twee rijstroken. Met de totale openstelling van de N11 geeft de minister gehoor aan de dringende wens van de regio. De gemeenten Zoeterwoude, Rijnwoude en Alphen aan den Rijn en de Provincie Zuid-Holland hebben eind vorig jaar de minister per brief hiertoe opgeroepen. Nog deze week zal Rijkswaterstaat de bakens van de linker rijstrook op de N11 verwijderen.

Meteen na de openstelling eind vorig jaar is Rijkswaterstaat in overleg getreden omtrent de verwarring over de belijning op de N11. Tijdens de aanleg van de N11 is op grond van een aantal overwegingen (veilig onderhoud, eventuele toekomstige capaciteitsuitbreidingen) besloten tot de nu aanwezige rijbaanmarkering met twee rijstroken per rijrichting.

Aan de onduidelijkheid komt nu met het besluit van de minister tot volledige openstelling een einde. Hiermee is verregaand tegemoet gekomen aan de nadrukkelijke wens van zowel de regio als het publiek, dat massaal liet weten de gehele weg te willen gebruiken. Samen met de regio bekijkt de rijksoverheid nu welke aanvullende bestuurlijke maatregelen nog nodig zijn.

Ellen Timmer, 070 -351 7112

26 jan 00 17:05

Deel: ' Rijkswaterstaat verzet bakens N11 volledig opengesteld '
Lees ook