Gemeente Rijswijk


Rijswijkse sportprijs 1999 naar korfbalvereniging Refleks

Rijswijk, 21 februari 2000

Het eerste team van korfbalvereniging Refleks is de winnaar van de Rijswijkse sportprijs 1999. In de categorie senioren behaalden zij de prijs op grond van hun korfbalprestaties, waarbij het behalen van het kampioenschap in de overgangsklasse veel indruk maakte. Op grond hiervan promoveerde het team naar de hoofdklasse. Het juryrapport spreekt van korfbal op hoog niveau.

In de categorie jeugd ging de prijs naar Maurice Vrijmoed van wielervereniging De Spartaan. Zijn overwinningen in 1999 zijn talrijk. Zo behaalde hij in 32 wedstrijden in totaal 28 overwinningen. De belangrijkste zijn: Nederlands kampioen op de weg; Nederlands kampioen tijdrijden; winnaar alle truien jeugdmeerdaagse Emmen; winnaar alle truien internationaal jeugdtoernooi Assen.

Bij de instellingen ging de sportprijs naar de Commissie Jeugdhockey van de Rijswijkse Hockey Club. Door deze commissie is een ambitieus jeugdhockeyplan opgesteld. Nu twee seizoenen later, zijn de resultaten van het uitgevoerde jeugdhockeyplan boven verwachting. Zo zijn er 98 nieuwe jeugdleden toegetreden. Is er sprake van 10 nieuwe gediplomeerde jeugdtrainers. Nam de groei van het jeugdtrainerskader toe met 140% en was er geen uitstroom van jeugdleden.Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 1997 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.

Deel: ' Rijswijkse sportprijs 1999 naar korfbalvereniging Refleks '
Lees ook