Hoefnet

Van den Heuvel, Teyu Cuare,Van Boven en K.C.S. Cup 2001

Ondanks de MKZ-perikelen en het daardoor sterk gereduceerde aantal wedstrijden, hebben een aantal sponsors van de verschillende men cups toch besloten om hun sponsoring voor dit jaar voort te zetten.

Van den Heuvel Cup: Rijtuigbouwer Chr. van den Heuvel & Zonen B.V. uit Valkenswaard is bereid gevonden haar naam te verbinden aan de cup 2001 voor de categorie vierspan paarden. Van den Heuvel is zowel nationaal als internationaal een zeer bekende naam in de mensportwereld. Grote namen als IJsbrand Chardon, Tomas Eriksson en Felix Brasseur rijden met de door hun gebouwde koetsen. De Van Boven Cup zal verreden worden in Beekbergen (20-22 juli), Tilburg (11-12 augustus), Uden (25-26 augustus) en de finale zal plaatsvinden in Deurne (1-2 september). Alle wedstrijden tellen mee voor het eindresultaat. De puntentelling is 15 voor de 1e plaats, 14 voor nummer 2, 13 voor nummer 3, enz.

TUSSENSTAND

Teyu Cuare Cup: De in Argentinië woonachtige Duitse tweespanrijder Wolf von Buchholtz zal onder de naam Teyu Cuare de Cup sponsoren. Teyu Cuare is de naam van zijn landgoed in Argentinië. Von Buchholtz verblijft tijdens het wedstrijdseizoen in Duitsland en neemt sinds 1999 deel aan de Nederlandse menwedstrijden met zijn tweespan. Ook zijn vrouw Amely is actief als tweespanrijdster in de Nederlandse menwedstrijdsport. Omdat zij zich beiden zeer welkom voelen in dit menwereldje, en zij door hun mede-menners zeer goed zijn ontvangen, besloten zij via het sponsoren van de Teyu Cuare Cup 2001 iets terug te doen voor hun mencollega's. De Teyu Cuare Cup zal verreden worden in Tilburg (11-12 augustus), Uden (25-26 augustus) en de finale zal plaatsvinden in Deurne (1-2 september). Alle wedstrijden tellen mee voor het eindresultaat. De puntentelling is 15 voor de 1e plaats, 14 voor nummer 2, 13 voor nummer 3, enz.

TUSSENSTAND

Van Boven Cup: Rijtuigbouwer Gerrit-Jan van Boven uit Diepenheim is zelf actief menner; met zijn vierspan Shetland pony's rijdt hij regelmatig clubwedstrijden van de Koets 'n Keerls. In de jaren tachtig reed Gerrit-Jan met zijn vierspan mee op nationaal niveau, waar hij het op moest nemen tegen o.a. Mieke van Tergouw en Ton Monhemius, die toen met een ponyvierspan aan de wedstrijden deelnamen. Uit eigen belang werd rond 1980 begonnen met het bouwen van een marathonkoetsje, dit groeide uit tot full-time bezigheid nadat hij in 1985 de nationale vierspansport vaarwel zei. De Van Boven Cup zal verreden worden in Beekbergen (20-22 juli), Tilburg (11-12 augustus), Uden (25-26 augustus) en de finale zal plaatsvinden in Deurne (1-2 september). Alle wedstrijden tellen mee voor het eindresultaat. De puntentelling is 15 voor de 1e plaats, 14 voor nummer 2, 13 voor nummer 3, enz.

TUSSENSTAND

K.C.S. Cup: Het bedrijf Kelders Carriage Services BV zal garant staan voor de K.C.S. Tandem Cup 2001. Zowel de tandem pony's als de tandem paarden zullen in één rubriek de strijd aangaan om de overwinning van de eerste K.C.S. Tandem Cup. Het in Boxtel gevestigde bedrijf is gespecialiseerd in import, verkoop, reparatie en onderhoud van rijtuigen. Dit betreft zowel wedstrijd-als recreatiekoetsen. Een groot aantal Nederlandse tandemrijders waaronder Marco de Vries, Wil Smits, Martin Meijer en Geert Bongers rijdt reeds met rijtuigen van Kelders. De K.C.S. Cup zal verreden worden in Tilburg (11-12 augustus), Uden (25-26 augustus) en de finale zal plaatsvinden in Deurne (1-2 september). Alle wedstrijden tellen mee voor het eindresultaat. De puntentelling is 15 voor de 1e plaats, 14 voor nummer 2, 13 voor nummer 3, enz.

Deel: ' Rijtuigbouwer Van den Heuvel verbindt naam aan Cup 2001 '
Lees ook