Gemeente Voorschoten


Rijvaardigheidsritten voor de oudere automobilist in de Leidse regio

Op woensdag 24 maart 1999 weer rijvaardigheidsritten georganiseerd in de Leidse Regio. De ritten vinden plaats op de volgende locatie:

de Vredeskerk
Van Vollenhovenkade 21
Leiden

Gezien de grote belangstelling bij de vorige BROEM-dag is het zaak om u snel aan te melden. Er kunnen in totaal 72 deelnemers worden geplaatst en vol is vol!

De rijvaardigheidstest, wat is dat?
Tijdens de BROEM-rijvaardigheidstest krijgt u een deskundig advies over uw rijstijl, een test van uw verkeerskennis en over de verkeersregels en een gehoor-, reactie- en ogentest. Een test die nadrukkelijk geen examen genoemd wordt en dus geen enkele consequentie heeft voor uw rijbewijs. De test vindt op geheel vrijwillige basis plaats. Op ontspannen wijze wordt de wat oudere automobilist getoond of zijn of haar rijstijl en kennis van de verkeersregels nog bij is.

Waarom een BROEM-rijvaardigheidstest?
Voor de meeste 50-plussers is het meer dan 30 jaar geleden, dat men rijexamen heeft gedaan. De verkeersregels zijn in de tussentijd wel veranderd. Een ander belangrijk punt is dat soms ongemerkt oren en ogen achteruit gaan.Vooral met het dieptezien kan men op latere leeftijd problemen krijgen, dat wil zeggen dat men moeilijk kan inschatten hoe ver een tegenligger nog verwijderd is. Levensgevaarlijke situaties kunnen ontstaan als men niet op de hoogte is van het minder goed functioneren van de ogen. Daarom worden deze BROEM-rijvaardigheidsritten georganiseerd.

Waar en wanneer?
De rijvaardigheidstest wordt georganiseerd op woensdag 24 maart 1999. De plaats is de Vredeskerk, van Vollenhovekade 21 in Leiden. De test vindt en eerste instantie alleen plaats voor inwoners uit de gemeenten Alkemade, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude. Het programma, neemt de gehele ochtend of middag en beslag en bij aanmelding kunt u een voorkeur voor een van beide dagdelen aangeven. En het kost maar f 25 per persoon!

Aanmelden?
Voor deze rijvaardigheidstest kunt u zich telefonisch of schriftelijk aanmelden bij de heer J.P.C. Remmerswaal, telefoon 071-5762051 of 06-54717681. U kunt bij hem ook terecht voor aanvullende informatie over de rijvaardigheidsritten. Voor schriftelijke aanmeldingen kunt u gebruik maken van de bon in de dinsdageditie 23 februari van de Voorschotense Courant. Deze kunt u in een gefrankeerde envelop sturen aan:

De heer J.C.P. Remmerswaal C. de Houtmanplantsoen 7 2253 VV Voorschoten

_________________________________________________________________

Leidseweg 25
Postbus 393
2250 AJ Voorschoten
Telefoon (071) 5 600 600
Telefax (071) 5 22 65 87

Openingstijden :
ma-vr. 8:30-12:30 uur
do. 18:00-20:00 uur
's middags op afspraak

Deel: ' Rijvaardigheidsritten voor de oudere automobilist '
Lees ook