PERSBERICHT

Road Phone Telecom trekt voor expansiefinanciering NLG 6 miljoen aan via ABN AMRO Participaties

Amsterdam, 8 februari 2000 - Road Phone Telecom N.V., specialist in diensten en systemen voor zakelijke telecommunicatie, heeft voor de financiering van haar expansieplannen NLG 6 miljoen aangetrokken via ABN AMRO Participaties B.V. De middelen zijn beschikbaar gekomen in de vorm van een in aandelen converteerbare obligatielening.

Road Phone Telecom heeft de nieuw beschikbaar gekomen middelen reeds gedeeltelijk aangewend voor de definitieve overname van Wassenaar Telecom B.V. te Lisse en de overname van Otosound B.V. te Groningen, Assen en Leeuwarden. De resterende middelen zullen verder worden ingezet voor versnelde expansie van het landelijk netwerk van business centers en voor aanloopinvesteringen in systemen gericht op mobiele data en de integratie van fixed en mobiele alsmede diensten voor mobiele Internettoepassingen.

Met deze acquisities versterkt Road Phone Telecom haar positie in Nederland als grootste onafhankelijke aanbieder op de zakelijke Nederlandse mobiele telecommarkt voor verkoop en installatie van hoogwaardige spraak-, data- en fax-communicatiesystemen en distributie en verkoop van "air time" en contracten voor mobiele telefonie. Daarnaast verkoopt Road Phone Telecom satellietsystemen (Iridium/Inmarsat) en via de nieuwe dochteronderneming Wassenaar Telecom diensten van vaste lijn operators (onder meer KPN Telecom, Telfort en MCI WorldCom), bedrijfstelefooninstallaties, datanetwerken en beveiligingsinstallaties.

Road Phone Telecom N.V. behaalde volgens voorlopige cijfers over 1999 (inclusief de acquisities Wassenaar Telecom en Otosound) een omzet van circa NLG 35 miljoen en een EBITDA van circa NLG 3,8 miljoen. Voor het jaar 2000 wordt een verdere groeiversnelling verwacht tot een omzet van circa NLG 50 miljoen en een EBITDA winstniveau van circa NLG 6,5 miljoen. Bij het bedrijf werken thans 85 mensen.

Road Phone Telecom is reeds marktleider in de Nederlandse transportsector en streeft naar marktleiderschap in diverse andere sectoren van het Nederlandse bedrijfsleven. Het bedrijf telt thans landelijk gespreid 16 vestigingen in: Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam-Sloterdijk, Amsterdam-Zuidoost, Assen (Otosound), Beverwijk, Bergen op Zoom, Breda, Den Bosch, Groningen (Otosound), Hoofddorp-Schiphol, Leeuwarden (Otosound), Leidschendam, Lisse (Wassenaar Telecom), Rotterdam en Utrecht. Het streven is om eind 2000 het landelijk netwerk uit te breiden tot 20 vestigingen, mede door nieuwe acquisities.

Wassenaar Telecom

Wassenaar Telecom, opgericht in 1991, is een onafhankelijke gespecialiseerde aanbieder van telecommunicatiesystemen. De activiteiten omvatten verkoop, installatie en service telefooncentrales, waarin tevens begrepen CTI-koppelingen, cordless systemen en call center solutions. Daarnaast zijn zij ook actief op het gebied van databekabeling (integratie telefoon en data), beveiligings- en camerasystemen. Gezien de snel groeiende vraag in de zakelijke markt naar geïntegreerde telecommunicatiesystemen - mobiel en vaste lijn - vormen de activiteiten van Wassenaar Telecom een uitstekende aanvulling op het bestaande assortiment van voornamelijk mobiele telecommunicatiesystemen en -diensten van Road Phone Telecom.

Otosound

Otosound is een krachtige regionale mobiele telecom partij in Noord-Nederland met activiteiten gelijkwaardig aan de Road Phone formule. Het bedrijf is in 1977 gestart en exploiteert thans drie vestigingen in Assen, Groningen en Leeuwarden. Elke vestiging heeft een eigen inbouwstation en richt zich met haar producten en diensten op zakelijke gebruikers in de mobiele telecommarkt. Daarmee vormt Otosound een perfect fit in de strategie van Road Phone Telecom gericht op een landelijk gespreid netwerk van vestigingen.

Amsterdam, 8 februari 2000
De Directie van Road Phone Telecom N.V.

Voor nadere informatie:
Frank Swagerman, voorzitter directie
Tel. 020 681 32 32
GSM 06 543 88000
Website: www.roadphone.nl

Deel: ' Road Phone Telecom trekt voor expansie 6 miljoen aan '
Lees ook