Roadblock behoedt Dieren Zuid voor sluipverkeer

Roadblock behoedt Dieren Zuid voor sluipverkeer

Vanaf 26 september plaatst de provincie Gelderland een roadblock om sluipverkeer in Dieren-Zuid te verminderen.

De roadblock wordt op de Zutphensestraatweg ter hoogte van de huisnummers 29 en 29A geplaatst. Een roadblock is een automatische slagboominstallatie die op piekmomenten selectief doorgang verleent aan automobilisten.

De roadblock werkt vanaf maandag 26 september en zorgt ervoor dat tijdens de spitsuren tussen 06.00 uur en 09.00 uur en 16.00 uur en 19.00 uur verkeer gedoseerd wordt. De roadblock blijft tot 2018 als de nieuwe tunnelbak in Dieren klaar is. De hulpdiensten kunnen de slagbomen altijd direct passeren. Woningen, bedrijven en instelinngen blijven via verschillende routes goed bereikbaar.

Sluipverkeer ongewenst

De provincie werkt aan de N348 om de doorstroming te verbeteren. Werken aan de weg leidt altijd tot tijdelijke overlast en vertragingen. Automobilisten zijn dan geneigd om alternatieve routes te nemen, vaak ook door woonwijken. We adviseren mensen altijd om de hoofdomleidingsroutes te nemen. In Dieren is er kan dat de Hogestraat en de Zutphensestraat sluiproutres worden. Dat is gevaarlijk en echt ongewenst. Daarom plaatsen we nu een roadblock.

Deel: ' Roadblock behoedt Dieren Zuid voor sluipverkeer '


Lees ook