Rob Duchateau wint DPI Invention Award 2013


Wetenschappelijke resultaten en polymeer-expertise

SITTARD, 20130627 -- Op 20 juni 2013 ontving Rob Duchateau (47), Chief Scientist bij SABIC en part-time Associate Professor aan de Technische Universiteit Eindhoven, de DPI Invention Award 2013. Jacques Joosten van het Dutch Polymer Institute overhandigde de prijs tijdens het tweejaarlijkse congres van de European Polymer Federation (EPF) in Pisa, Italië, van 16 tot 21 juni 2013. De prijs werd toegekend aan Duchateau voor zijn behaalde wetenschappelijke resultaten van de afgelopen jaren en voor zijn toepassing van fundamentele kennis als katalysator voor verschillende applicaties en eigenschappen van polymeren.

Verdiensten Rob Duchateau
De DPI-jury prees Rob Duchateau voor het verbinden van academische kennis en industriële toepassingen. In de afgelopen jaren integreerde hij fundamentele kennis als katalysator voor de ontwikkeling van industriële oplossingen. Hij werkte mee aan verschillende patenten op het gebied van Polyolefins en Performance Polymers.

Duchateau: “Ik ben erg vereerd met deze prijs. Ik zie deze als een erkenning voor het wetenschappelijk onderzoek binnen polymeertoepassingen en –eigenschappen. Polyolefins en Performance Polymers zijn zeer interessante onderzoeksgebieden, waar we de expertise van SABIC en de Technische Universiteit Eindhoven combineren voor de ontwikkeling van industriële oplossingen. Ik ben in de gelukkige situatie dat ik binnen beide organisaties werk en een brug kan slaan tussen academische kennis en toepassingen in de industrie.”

Na zijn promotie in organometallic chemie aan de Universiteit van Groningen, lag Duchateau’s focus op de catalyse van polymeren. Na een academische loopbaan van 12 jaar, combineert hij nu zijn baan als Chief Scientist bij SABIC in de catalyse van polymeren met een part-time functie als Associate Professor binnen de Polymer Materials groep aan de Technische Universiteit Eindhoven.

DPI Invention Award
Het Dutch Polymer Institute reikt deze prijs iedere twee jaar uit aan een onderzoeker binnen het DPI-netwerk om het belang van nieuwe ontwikkelingen te benadrukken. Belangrijkste criteria zijn het aantal uitvindingen in combinatie met het wetenschappelijke belang en het belang voor de industrie. 


Deel: ' Rob Duchateau wint DPI Invention Award 2013 '
Lees ook