Rob van Meggelen de sterkste in Haagse marathon

Rob van Meggelen heeft in Den Haag zijn tweede cupzege van dit seizoen binnengehaald. Van een kopgroep van dertien man beschikte hij over het sterkste eindschot. Hij versloeg Miel Rozendaal (2e) en Ruud Borst (3e).

De wedstrijd in Den Haag kende vele ontsnappingspogingen. Ongeveeer na een kwart van de koers slaagden dertien man er in om weg te komen uit het peloton. Mede doordat de echte toppers uit het klassement ontbraken, kregen ze de ruimte om een ronde voorsprong te nemen. Met nog ongeveer 25 ronden te gaan probeerde Henk Angenent zijn stunt van afgelopen woensdag te herhalen. Hij demarreerde uit de groep en kreeg deze keer Jan van Oosterom (Wehkamp) en Kurt Wubben als 'aanhangers' mee. Een tiental ronden bleef hij weg, maar de concurrenten grepen nu wel tijdig in. Eerst was het de nummer twee van het klassement, Peter de Vries, die het gat probeerde te dichten en vervolgens was het Jan Maarten Heideman zelf die alleen naar het leidende trio reed. Hieropvolgend brak het peloton in tweeën en ontstond er een grote kopgroep van 29 rijders. Ze slaagden er echter niet meer in om meer dan driekwart ronde voorsprong te nemen, zodat de winnaar toch moest komen uit de eerst groep vluchters uit het begin van de wedstrijd. Jan Maarten Heideman won de sprint om de 14e plaats en verstevigde zo zijn leidende positie in het klassement.

Bij de B-rijders won Andres Landman voor de 13e maal (massasprint) en de zege bij de veteranen ging naar Piet Lagerweij, terwijl Piet de Boer het klassement aanvoert. De dames rijden morgen weer in Amsterdam.

Uitslagen: Heren A, Heren B en Veteranen

Klassementen: Heren A, Heren B en Veteranen

Jan Zwanenburg (12-02-00)


www.MARATHONSCHAATSEN.nl


Deel: ' Rob van Meggelen de sterkste in Haagse marathon '
Lees ook