ROBECO NEDERLAND BV

Robeco biedt overheden interessant beleggingsalternatief

Rotterdam, 15 mei 2002

Met de introductie van het Fido fonds, biedt Robeco provincies, gemeenten, onderwijsinstellingen en andere instellingen met een maatschappelijk karakter een op maat gesneden fonds. Het fonds belegt in obligaties conform de wet Financiering Decentrale Overheden (Fido).

Het Fido Fonds biedt een aantrekkelijk rendement ten opzichte van deposito's. De kosten zijn laag en het is mogelijk om dagelijks toe- en uit te treden. Gedelegeerd vermogensbeheer is reeds vanaf 450.000 euro mogelijk. Het beleggingsbeleid kenmerkt zich door een grote spreiding.

De wet Fido is in het leven geroepen om beleggingen van (semi)-publieke instellingen aan strenge richtlijnen te binden. Hiermee worden verliezen naar aanleiding van negatieve economische ontwikkelingen vermeden.

Robeco voegt hier, gebaseerd op meer dan 70 jaar ervaring, een grondig risico management aan toe. Beleggingsrisico's worden zo nauwlettend in de gaten gehouden.
Dit resulteert in verantwoord gedelegeerd vermogensbeheer dat volledig tegemoetkomt aan de strenge eisen die gelden in de publieke sector. Het fonds heeft een vergunning van De Nederlandsche Bank en het beleggingsbeleid is getoetst door het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Ronald Florisson, Corporate Communications Robeco
010 - 224 28 10

0653 - 831 586
r.p.florisson@robeco.nl

15 mei 02 17:02

Deel: ' Robeco biedt overheden interessant beleggingsalternatief '
Lees ook