Robert Peters van Allekabels.nl: van niks naar 1 miljoen klanten


KERKRADE, 20160127 -- Ondernemer Robert Peters (nu 35) uit Maastricht ging van school naar school, mede door een vroege uithuisplaatsing als vijfjarige. Hij stond te boek als 'moeilijk opvoedbaar'. Nu is hij een van Nederlands meest succesvolle online ondernemers met zijn bedrijf Allekabels.nl in Kerkrade. Marktleider in zijn branche met 15 miljoen euro omzet, 550.000 bestellingen in 2015, 7,7 miljoen bezoekers in 2015 en deze week de 1-miljoenste klant. Het bedrijf verhuisde wegens ruimtegebrek eerder dit jaar naar een groter pand en is nu in Kerkrade gehuisvest (4000 m2 en 12.000 m2 bouwgrond) met bijna 100 personeelsleden.

[afbeelding Allekabels.nl voorpagina]

Anderhalf jaar thuis
Na zijn lastige schoolcarrière is Peters op 17-jarige leeftijd vanwege zijn gebrek aan opleiding in de fabriek gaan werken. Op zijn 21-ste is er opnieuw een inzinking. Hij koopt met zijn laatst verdiende geld een computer en komt anderhalf jaar nauwelijks nog zijn kamer uit. Via het wereldwijde net komt hij op nieuwe ideeën. Hij wil iets gaan doen met internet en met marketing. Hij heeft geld nodig voor onder meer software. Verslaafd aan de computer en internet doet hij een oproep via het toetsenbord en het internet. Hij heeft geluk. Een internet-ondernemer schiet te hulp met software.

Smaak te pakken
Aansluitend gaat het snel. Hij heeft succes met zijn internationale marketingconcept en weet veel bezoekers naar websites van klanten te trekken.

Gaten in de markt
Peters ging op zoek naar gaten in de markt. Hij kwam uit op kabels, iets waar andere bedrijven nog niet sterk in waren. Een product waar iedereen er wel een van nodig heeft, voor de televisie, de computer, de telefoon of iets anders. De 35-jarige ondernemer: 'Dure software pakketten waren destijds - het is 2005 - onbetaalbaar dus hebben we zelf iets gemaakt en begonnen we met de verkoop van kabels'. Peters heeft bijna alles met zijn eigen geld gefinancierd. Bij banken waar hij kwam was het antwoord op zijn verzoeken om een lening meestal snel 'nee'. Vanaf de start van het bedrijf is de groei van de onderneming ongekend en op drukke dagen gaan er soms wel 6.000 bestellingen de deur uit.

Andere webshops
Inmiddels helpt Peters ook andere starters met een webwinkel. Zo worden er inmiddels ook dierenpakken (onesies) voor andere ondernemers verstuurd en wordt de logistiek voor concurrerende bedrijven gedaan.

Oplossen, oplossen en oplossen
Als kern van zijn succes noemt de ondernemer dat hij vanaf jongs af aan al problemen moest oplossen, continu in nieuwe situaties terecht kwam, tientallen verschillende opvoeders heeft gehad, op meer dan tien plaatsen opgroeide en op veel scholen heeft gezeten. Overigens is hij nog steeds kritisch over het Nederlands scholensysteem. 'Het huidige onderwijs systeem is er niet op gericht mensen creatief of probleemoplossend te maken. Vaak wordt geprobeerd mensen een kunstje te leren, er wordt totaal niet gestuurd op creativiteit of zelf (na)denken'.

Waardering
Het constant bezig zijn met het oplossen van problemen én nieuwe kansen zien heeft Peters veel succes gebracht. Dit wordt gewaardeerd door zijn klanten. Ruim 25.000 klanten beoordeelden de webshop met een 9.4 van 10. 


Deel: ' Robert Peters van Allekabels.nl van niks naar 1 miljoen klanten '
Lees ook