Robert Rubin, voormalig minister van Financiën van de Verenigde Staten, treedt toe tot de adviesraad van InSight Capital Partners

Amsterdam, 13 maart 2000 - InSight Capital Partners, de particuliere participatie-maatschappij waartoe Roel Pieper onlangs is toegetreden als General Partner, heeft Robert E. Rubin, voormalig minister van Financiën van de Verenigde Staten, benoemd in de adviesraad van het bedrijf. Rubin wordt Special Limited partner en zal optreden als lid van de adviesraad met zes andere topmanagers uit het bedrijfsleven.

Robert E. Rubin was van 1995 tot 1999 minister van Financiën van de Verenigde Staten. Hij trad toe tot de regering Clinton als de eerste Director van de National Economic Council, een functie die hij vervulde van 1993 tot 1995. Rubin is momenteel Director, Chairman of the Executive Comittee en Member of the Office of the Chairman van Citigroup, welke functie hij verder full time zal blijven vervullen. Naast zijn werkzaamheden bij de Citigroup is Rubin tevens lid van de Board of Directors van Ford Motor Company. Tevens is hij Chairman of the Board van de Local Initiative Support Corporation, een belangrijke Amerikaanse organisatie die maatschappelijke ontwikkelingen steunt en gericht is op investeringen in achtergebleven stedelijke en plattelandsgebieden. Rubin werd bij Insight geïntroduceerd door Steve Friedman, met wie hij heeft gewerkt als Co-Chairman bij Goldman Sachs & Co.

"InSight Capital Partners investeert in e-business ondernemingen die de komende jaren de economische groei verder zullen stimuleren," zegt Roel Pieper, General Partner van InSight Capital Partners en tevens verantwoordelijk voor InSight Capital Partners Europe I, het nieuwe Europese fonds ter financiering van Europese e-business-initiatieven. "We zijn dan ook bijzonder ingenomen met de komst van Rubin en met het feit dat hij zijn bijzondere inzichten via de adviesraad wil delen."

Behalve Rubin maken de volgende topmanagers deel uit van de adviesraad: Scott Cook, medeoprichter en Chairman of Executive Committee van Intuit; Manny Fernandez, Chairman van GartnerGroup; Max Hopper, voormalig CEO van Sabre Group en voormalig CIO van American Airlines en Bank of America; Raymond Lane, President en COO van Oracle Corporation; Michael Maples, voormalig excutive vice president Products and Operations van Microsoft; Morton Meyerson, voormalig Chairman en CEO van Perot Systems Corporation en EDS, en Eric Schmidt, CEO van Novell en een van de oprichters van Sun Microsystems.
Pieper: "Alle bedrijven uit ons business-to-business portfolio kunnen gebruik maken van de inzichten van onze adviseurs. Succes in deze groeiende markten vereist mondiale expertise en bedrijfservaring: de leden van onze adviesraad kunnen dit perspectief bieden."

InSight Capital is in 1995 opgericht door Jeff Horing en Jerry Murdock en investeert jaarlijks ongeveer $ 250 miljoen. Het bedrijf heeft een aandeel in meer dan vijftig bedrijven, waaronder Quest Software, C-Bridge en Exchange Applications. Onlangs hebben drie bedrijven uit het InSight-portfolio een beursnotering aangevraagd: Click Commerce, Convergent Group en STC.

Over InSight Capital Partners
InSight Capital Partners is een particuliere organisatie die investeert in bedrijven die actief zijn in de e-business segmenten van de IT-industrie. Het in New York en in Amsterdam gevestigde bedrijf heeft een wereldwijde reputatie als waardevolle partner voor het senior management van sterk groeiende e-business-bedrijven. Tot de partners van het bedrijf behoren oprichters Jeffrey Horing en Jerry Murdock, Bill Doyle, Roel Pieper, Ramanan Raghavendran en Peter Sobilof. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.InSightpartners.com.

InSight Capital Partners Europe I is per 1 januari 2000 van start gegaan. Het is een van de grootste Europese fondsen ter financiering van e-business-initiatieven. Het management in Europa vindt vanuit Nederland plaats en bestrijkt naast Nederland voornamelijk de markten in Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. Als centraal punt voor het e-business-fonds is voor Nederland gekozen om een neutraal terrein te creëren van waaruit alle pan-Europese regio's gelijkwaardig kunnen worden ondersteund. InSight Capital Partners richt zich zowel op business-to-business als op business-to-consumer e-business initiatieven en beoogt zowel in de Verenigde Staten als in Europa bedrijven te helpen met het benutten van omzetkansen.

In zijn rol van general partner van Insight Capital Partners in zowel de Verenigde Staten als Europa, geeft Roel Pieper leiding aan het Europese fonds. Hij is daarnaast verantwoordelijk voor de coördinatie van e-business-strategieën tussen de Verenigde Staten en Europa.

Contactpersoon voor de pers:
Monogram Communication Strategies (MCS) BV: Perlita Fränkel, telefoon +31(0)23 562 82 08 - e-mail perlitaf@monogram.nl

Deel: ' Robert Rubin in adviesraad InSight Capital Partners '
Lees ook