ROC scholen in Hotelscholencompetitie


Tijdens WK-Vierspannen: sterrenkoks kiezen beste ROC Hotelschool

BEESD, 20080903 -- Vandaag start de culinaire competitie om de titel "Beste WK-Vierspannen-Restaurant 2008" tussen zeven regionale ROC's in Nederland. De winnaar van de competitie wordt aanstaande zondag bekend gemaakt. De competitie vindt plaats op Landgoed Marinwaerdt in het Gelderse Beesd, waar deze week het WK Vierspannen wordt gehouden in combinatie met de jaarlijkse Landgoedfair. Er worden meer dan 100.000 bezoekers verwacht.

Zo'n 10 tijdelijke restaurants zullen tijdens het vijfdaagse evenement voor het publiek worden ingericht. Daarvan worden er zeven gerund door een ROC-team, onder begeleiding van Nederlandse top-koks: onder andere Sidney Schutte de chefkok van de Librije in Zwolle en Luc Kusters executive chef van het Amstel Hotel in Amsterdam en Jarno Eggers van de Lindenhof in Giethoorn. De Nederlandse hotelscholen uit Twente, Leeuwarden, Apeldoorn, Nijmegen, Den Haag, Flevoland en Amsterdam gaan strijden om de titel "Beste WK-Vierspannen-Restaurant 2008". Het publiek zal daarbij als jury fungeren, samen met de zeven Topkoks.

Hans Schutte, Bestuursvoorzitter ROC van Twente zegt: "Het WK is een evenement dat een veeleisend publiek trekt. De catering moet dan ook van het hoogste niveau zijn. Onze ROC's krijgen met deze competitie de gelegenheid om te laten zien dat hun studenten na afronding van hun opleiding mee kunnen draaien in de culinaire top.

"Initiatiefnemer Wilbert de Louw, directeur Double You Culinair licht toe: "Voor dit top-evenement zijn wij gevraagd culinaire hoogstandjes te verrichten met hapjes, lunchbuffetten en diners, gepresenteerd vanuit diverse internationale keukens. Met de competitie voor ROC Hotelscholen, wordt het mogelijk onze hoge standaarden door te voeren naar een ongekend groot aantal van 100.000 gasten."

Over ROC
Aan de competitie "Beste WK-Vierspannen-Restaurant 2008" wordt deelgenomen door de volgende opleidingen:
ROC van Amsterdam, Hotelschool en Horeca
ROC Aventus, Apeldoorn, Horeca en Toerisme
ROC Mondriaan `s-Gravenhage, Hotel & Management School
Friesland College, MBO & Tourism
Cas Spijkers Academie, onderdeel van ROC Nijmegen
ROC Flevoland, Horeca & Toerisme
ROC van Twente, MBO College voor Dienstverlening & Gastvrijheid

Over Double You Culinair
Double You Culinair, onderdeel van Double You Group is een nieuwe organisatie (opgericht januari 2008) voor catering concepten. Het management van Double You bestaat uit ervaren, creatieve horecaondernemers.

Door de belangrijkste disciplines binnen de horeca - catering, evenementenorganisatie, personeels-casting, locatie- en artiestenmanagement - te combineren, slaagt Double You er telkens in sterke, vernieuwende maatwerkconcepten te introduceren. Met top-netwerkpartners wordt de uitvoering van die concepten op elke schaal mogelijk gemaakt.


Deel: ' ROC scholen in Hotelscholencompetitie '
Lees ook