Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Zaterdag 6 en Zondag 7 oktober in Autotron

Rock Around the Jukebox brengt duizenden liefhebbers op de been

ROSMALEN Organisator Frits Aalders weet het zeker, ook de veertiende editie van Rock Around the Jukebox op zaterdag 6 en zondag 7 oktober in Autotron wordt weer een grandioze happening. "Het wordt volle bak", verzekert hij enthousiast. "Ik heb het idee dat de belangstelling voor de jukebox nog steeds groeit. De hele entourage, de vele modellen en aanverwante artikelen, de muziekoptredens en natuurlijk de duizenden bezoekers zorgen voor een sfeer die je maar zelden bij dergelijke evenementen aantreft. 'Rosmalen' staat in de agende van elke liefhebber van de jaren '50 en '60."

Weleens 'Three Steps To Heaven' van Eddie Cochran of 'Heartbreak Hotel' van Elvis 'The King' Presley uit een Wurlitzer 2000 uit 1956 of een Seeburg V-200 uit 1955 horen schallen? Voor de echte liefhebbers is dit het absolute summum. Voor een puntgaaf exemplaar van deze Rolls Royce en Lamborghini onder de jukeboxen worden grif bedragen van rond de twintigduizend gulden neergeteld. Astronomische bedragen, beaamt ook Frits Aalders. Hij benadrukt echter dat ook voor de 'gewone man' het bezit van een prima werkende muziekmachine absoluut geen utopie hoeft te zijn. " Voor een paar duizend gulden kun je tegenwoordig al een hele leuke jukebox kopen, inclusief garantie en onderhoudscontract. Men hoeft ook niet meer over een paar gouden handjes te beschikken omdat de trend zich doorzet dat steeds meer compleet gerestaureerde machines op de markt worden gebracht. Ik verwacht dat er ook dit jaar weer ruim vijfhonderd op de beurs worden aangevoerd." Dit wil overigens beslist niet zeggen dat de handige knutselaar op Rock Around the Jukebox niet meer aan zijn trekken zou kunnen komen. Iemand die opzoek is naar een bepaald onderdeel voor zijn Seeburg KD200 Select uit 1957 of Rock-ola 1448 uit 1955 is in Rosmalen aan het juiste adres, want een flink deel van de beschikbare beursvloer wordt in beslag genomen door onderdelenstands.

Het grote genieten op zaterdag 6 en zondag 7 oktober begint al op het ruime parkeerterrein van Autotron. Omdat begin oktober de temperatuur vaak nog aangenaam is, kan met volle teugen worden genoten van al het schoons dat op het buitenterrein geparkeerd staat. Vorig jaar kwamen ruim tweehonderd bezoekers in hun oldtimer naar Rosmalen en dat zorgt voor veel kijkplezier.

Op Rock Around the Jukebox draait niet alles om de jukebox. Ook andere attributen uit de jaren'50 en'60 zoals: flipperkasten, eenarmige bandieten, koelkasten, benzinepompen, neons, emaille borden, radio's, televisies, ventilatoren, kleding, pindapotten, speelgoed, serviesgoed, verlichting, posters, meubilair, grammofoonplaten enzovoort, spreken nog altijd tot de verbeelding en zijn ruim voorhanden.

Rock Around the Jukebox is vermaard vanwege het grote aanbod van jukeboxen en nostalgische artikelen, echter ook de vele nevenactiviteiten oefenen een grote aantrekkingskracht uit. Optredens van artiesten, bands, en dansgroepen vormen een vast onderdeel van het totaalprogramma. Al tien jaar behoort Chris Watson tot één van de grote publiekslievelingen. Deze zuiderbuur imiteert op fabelachtige wijze zijn grote idool Jerry Lee Lewis. Dit heeft hem al de koosnaam Jerry Lee Watson bezorgd. Ook de optredens van de Achterhoekse zesmansformatie Apple, Pie & the Peanuts, uitgegroeid tot de huisband van het evenement, zullen de voetjes ongetwijfeld weer 'op de vloer' brengen. Uit Engeland is de rock-a-billy groep The Firebirds gecontracteerd, een groep die vorig jaar bij het publiek bijzonder in de smaak viel.

Op beide dagen is tevens AutoDome, het automobielmuseum, geopend. Ouders hebben geen kind aan het meegereisde kroost, want dat speelt en ravot uren in het eveneens geopende SpeeloDome en Autopretpark.

Rock Around the Jukebox is zaterdag 6 en zondag 7 oktober geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De entreeprijs bedraagt 20 gulden voor volwassen, kinderen van 4 tot 12 jaar betalen 10 gulden.

Autotron is gelegen aan de A50 's-Hertogenbosch Nijmegen. Met openbaar vervoer OV/Reisinfo 0900-9292.

Deel: ' Rock Around the Jukebox in Autotron in Rosmalen '
Lees ook