Gemeente Dalfsen

10-06-2002

Roefelen in en om het gemeentehuis

Dalfsen - Ook de gemeente Dalfsen is deelnemer aan de Roefeldag op woensdag 12 juni. Tussen 13.30 en 16.30 uur bezoeken diverse groepen kinderen het gemeentehuis. Daar laten ze zich onder meer informeren over het werk van de havenmeester en de procedure bij het aangeven van de geboorte van een kind. Verder krijgen de kinderen inzicht in wat er allemaal voor nodig is om een speelveldje in te richten en mogen ze onder deskundige leiding van de brandweer een brandje blussen.

Tussen 13.30 en 14.15 uur staat het onderwerp brandweer centraal. Tussen 14.30 en 15.15 uur geeft Jan Meulenbeld van de Centrale Balie uitleg over het aangeven van de geboorte van een kind bij de gemeente. De deelnemers mogen zelf een naam en geboortedatum van het kind verzinnen en vervolgens de hele procedure doorlopen. Na afloop krijgen de kinderen bovendien een uitdraai van hun eigen gegevens uit de gemeentelijke basisadministratie.
Havenmeester Marcel Heerink vertelt over de taken van de havenmeester en legt uit hoe het openen van de brug over De Vecht werkt. De kinderen mogen het geleerde daarna in praktijk brengen en zelf de computergestuurde brug bedienen.

Tussen 15.30 en 16.30 uur kunnen de roefelaars hun eigen huis en straat opzoeken op het kaartmateriaal van de gemeente. Gerrit Westerman van de afdeling Ontwikkeling en Grondzaken geeft een toelichting op de kaarten en vertelt iets over de registratie van woningen, straten, leidingen en rioleringen. Ieder kind krijgt een print van zijn of haar eigen woonomgeving mee naar huis. Tijdens dit deel van de middag staat ook de inrichting van een fictief speelveld op het programma. Hierbij zullen kinderen ervaren dat het niet eenvoudig is om afspraken te maken en gezamenlijk tot een oplossing te komen met een beperkt budget.

Deel: ' Roefelen in en om het gemeentehuis van Dalfsen '
Lees ook