Nederlands Film Festival

PERSBERICHT 25 SEPTEMBER

ROGIERS STOFFERS WINT VAKPRIJS 1999 GOUDEN KALF CAMERA Cameraman Rogier Stoffers heeft zaterdag 25 september uit handen van collega Robbie Müller de Vakprijs 1999 Gouden Kalf Camera ontvangen. Stoffers werd tot beste cameraman uitgeroepen door filmprofessionals, die in een enquête konden aangeven wie zij de beste cameraman of
-vrouw van de laatste zes jaar vonden.

Het Gouden Kalf Vakprijs wordt ieder jaar uitgereikt in een andere discipline van het filmmaken. Dit jaar is dat het vak Camera. Naar aanleiding van de Vakprijs werd afgelopen donderdag en vrijdag een tweedaags seminar gehouden, waarin onder meer de digitale ontwikkelingen en de gevolgen daarvan voor het cameravak uitvoerig aanbod kwamen.

Rogier Stoffers (38) is momenteel director of photography bij QUILLS van de Amerikaans regisseur Philip Kaufman. Tijdens het Nederlands Film Festival zijn twee films te zien waarvoor Stoffers de camera hanteerde: de openingsfilm UNTER DEN PALMEN van Miriam Kruishoop en PAPA'S SONG van Sander Francken. Hij was de cameraman voor de Oscar-winnende film van Mike van Diem, KARAKTER. Stoffers filmde verder voor: DE MAN MET DE DE HOND (Anette Apon, 1998), een aantal afleveringen van de televisieserie PLEIDOOI (1992) en de eindexamenfilm van Mike van Diem, ALASKA (1989).

Zoekwoorden:

Deel: ' Rogiers Stoffers wint vakprijs 1999 Gouden Kalf Camera '
Lees ook