Gemeente Zwolle

Romantisch uiterlijk voor park Potgietersingel

Door kleine toevoegingen in de huidige beplanting, moet het park aan de Potgietersingel een meer romantisch uiterlijk krijgen dat vergelijkbaar is met dat van Park Eekhout. Woensdag 9 maart 20005 ondergaat het groen in dit parkje een kleine metamorfose. De werkzaamheden worden uitgevoerd in het kader van Licht op Groen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden begin mei 2005 afgerond.


1
Langs het wandelpad (ingang Wilhelminasingel) plaatst de gemeente bloeiende, wintergroene heesters. Op de grens met de achtertuinen van de woningen aan de Koestraat worden wintergroene laurierhagen geplant, zonder daarbij de toegang tot de achtertuinen niet te hinderen.

Het park krijgt vanaf de Wilhelminasingel een extra ingang. Deze toegang ligt vlak voor de huidige toegang, direct na de Sassenbrug. Deze aanpassing geeft het park een open karakter en maakt tevens de Burgemeestersbank beter zichtbaar.
Aan het wandelpad langs de oever (ter hoogte van het kunstwerk) plaatst de gemeente een bankje. Verder krijgt het park twee extra afvalbakken met een ondergronds reservoir. De afvalbakken passen bij de omgeving en uitstraling van het park.
De nieuwe beplanting geeft het park een verzorgd, open uiterlijk en is tevens onderhoudsvriendelijk.

De gemeente heeft tijdens een inloopbijeenkomst de plannen aan de bewoners van de Koestraat voorgelegd. Deze bewoners kijken uit op het park en hun achtertuinen grenzen aan Potgietersingelpark.


---

Deel: ' Romantisch uiterlijk voor park Potgietersingel Zwolle '




Lees ook