Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Alphen aan den Rijn, 9 juli 2002

In augustus bezoeken middeleeuwers, Romeinen,

middeleeuwse muzikanten en Vikingen Archeon

27 juli tot en met 4 augustus: Grootse Internationale 13e-eeuwse week

In deze week verzamelen ruim vijfenzeventig hoge middeleeuwers uit heel Europa (Italië, België, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Nederland) zich in Archeon. Het unieke schouwspel speelt zich in Europa af in de tijd van Lodewijk IX en de voorlaatste kruistochten tussen 1248 en 1254 met een groot tentenkamp.

10 tot en met 18 augustus: Groot Romeins Festival

Keizer Vespasianus brengt samen met het Legio II Augusta een bezoek aan Archeon. Zij zullen negen dagen lang interessante demonstraties en spannende shows verzorgen die een beeld geven van het leven in de provincies van het Romeinse Rijk. Hierbij staan de Romeinse soldaten centraal, maar vrouwen, advocaten, handwerkslieden en slaven spelen ook een prominente rol. Een evenement vol fascinerende, Romeinse gebruiken gebracht met een Brits gevoel voor stijl en traditie.

24 en 25 augustus: Middeleeuws Muziekfestival

Archeon staat dit weekend in het teken van middeleeuwse muziek. Diverse speellieden en troubadours brengen in het middeleeuwse stadje Gravendam muziek ten gehore, van religieuze tot pikante. De bezoekers kunnen een groot aantal middeleeuwse muziekinstrumenten zien en horen zoals rebec, pommer, portatief, schalmei en doedelzak.

28 augustus tot en met 1 september: Groot Internationaal Viking- evenement

Uit Frankrijk, Duitsland, Engeland, Scandinavië, Litouwen en Tsjechië komen de Vikingen naar het Hollandse Gravendam. Net als in de periode tussen de jaren 800 en 1000 overspoelen zij de markten met hun handelswaar uit het hele continent. Sieraden, hand- en leerwerk, kisten, zwaarden en schilden wisselen van eigenaar. Om hun reputatie van woestelingen eer aan te doen, houden rivaliserende groepen ook schijngevechten.

Deel: ' Romeinen, Middeleeuwse muzikanten en Vikingen in Archeon '
Lees ook