Ingezonden persbericht


Amsterdam, 1 maart 2013

Ronald de Boer lanceert Men United

Onder grote belangstelling van de media heeft Ronald de Boer in het Olympisch Stadion het nieuwe voetbalteam Men United geïntroduceerd. De Boer gaat als hoofdtrainer/-coach op zoek naar de 24 beste voetballers van Nederland in de leeftijd van 16-20 jaar. Dit talententeam gaat het opnemen tegen internationale topclubs op de AEGON Copa Amsterdam 2013.

Ronald de Boer benadrukte tijdens een persconferentie zijn overtuiging dat er nog veel onontdekt talent rondloopt in heel Nederland. De Boer: "Er zijn altijd spelers die toch nog niet gescout zijn, je kunt binnen een jaar een enorme ontwikkeling doormaken en dan opeens op je 16e een stuk beter kunnen voetballen dan een jaar eerder". De nieuwe trainer noemt het een geweldige kans om met Men United te starten. "Het is een enorme uitdaging om een heel nieuw team te trainen, zowel op voetbalkwaliteiten als ook proberen er een hecht team van te maken. Ze moeten het samen kunnen opnemen tegen de top van de wereld", aldus Ronald de Boer.

De hoofdtrainer ging daarna in op de selectieprocedure. Iedereen die denkt in die selectie van Men United thuis te horen kan zich opgeven via www.copa-amsterdam.nl. De eerste selectie wordt gemaakt op basis van het aantal stemmen dat verzameld wordt via facebook. De 325 deelnemers met de meeste stemmen worden uitgenodigd voor een trainingsavond op De Toekomst, waar De Boer samen met zijn technische staf de 50 beste spelers selecteert, op basis van hun voetbalkwaliteiten.

De Boer is niet bang dat het moeilijk wordt op deze manier genoeg talent te ontdekken. "Iedereen die goed kan voetballen gaat proberen al die stemmen te verzamelen, ik ben ervan overtuigd dat we daarna uit die 325 zeker 24 talenten kunnen kiezen die opgewassen zijn om tegen topclubs te spelen", aldus de hoofdtrainer van Men United. Aan het tenue zal het niet liggen; De Boer onthulde trots het uit- en thuisshirt met opdruk van de hoofdsponsor: telecomprovider Simpel.nl.

De uiteindelijke selectie van Men United zal van 18-20 mei 2013 (Pinksteren) spelen op de 9e AEGON Copa Amsterdam in het Olympisch Stadion. Vijf clubs zijn inmiddels bekend waar het talententeam het tegen zal opnemen: AFC Ajax (Nederland), Tottenham Hotspur (Verenigd Koninkrijk), Cruzeiro EC (Brazilië), Borussia Mönchengladbach (Duitsland) en Fluminense (Brazilië).

Men United en AEGON Copa Amsterdam zijn initiatieven van de sportmarketingbureaus SportsGen en SoccerID.

Deel: ' Ronald de Boer lanceert Men United '
Lees ook