Rondleiding-extra in het Fries Museum

De Rondleiding-extra is speciaal afgestemd op de collecties die het Fries Museum in huis heeft en bestaat uit twee delen. Aan de hand van dia´s krijgt u iets te horen over het thema in het algemeen, waarna een op het thema toegespitste rondleiding door het museum volgt.

In de Rondleiding-extra staat op 16 maart de decoratiestijlen op zilver centraal. De beroemde zilvercollectie van het Fries Museum bevat veel prachtig gedecoreerde stukken. Zilveren voorwerpen waren eeuwenlang een statussymbool. De decoratiestijlen volgen de nieuwste stijlen in de architectuur. In de collectie van het museum zijn vooral de 17de- en de 18de eeuw rijk vertegenwoordigd. De stijlen zoals barok, rococo en Lodewijk XVI zijn goed herkenbaar. U leert de kenmerken van deze stijlen en de daarmee samenhangende technieken kennen.

De toegangsprijs is ƒ 17,50 p.p. (exclusief ƒ 5,- administratiekosten). De rondleiding begint om 14.30 uur en eindigt om 16.30 uur. Voor reserveringen en/of informatie kunt u contact opnemen met het Fries Museum.
In de Rondleiding-extra staan nog op het programma:
- 23 maart; interieurs en

- 30 maart; 19de eeuw.

*****

Voor nadere informatie:
Paul Klarenbeek, medewerker PR & Voorlichting
Fries Museum, tel. 058 - 212 30 01
 

Deel: ' Rondleiding-extra in het Fries Museum '
Lees ook