Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rondleiding 'Kwetsbare Plekken'

Donderdag 27 mei, 19.30 uur

Bijna iedereen kent wel een kwetsbare plek in, of aan de rand van, de stad. Plekken waar iets niet klopt, die per toeval zijn ontstaan of waar juist teveel, soms half afgemaakte, plannen over elkaar heen buitelen ('t Ledig Erf).

Open plekken die per toeval zijn ontstaan zoals het Domplein of die jarenlang onbebouwd blijven zoals het voormalige Gat in de Voorstraat. Deze openbare plekken bieden weinig beschutting zodat men er zich onveilig of kwetsbaar kan voelen. Een aantal van deze plekken zijn aan de urban jungle van regels en ontwerpen ontsnapt. Een vergeten stukje in het verder zo bedachte en ontworpen Nederland.

Het kan ook zijn dat door omstandigheden een plek niet goed functioneert en voor verbetering vatbaar is. Het kunnen ook locaties zijn die mooi ogen maar waar de rommeligheid de boventoon voert, waar je net iets harder doorheen fietst of waar het verkeer in de knoop raakt.

In samenwerking met het Utrechts ArchitectenCafé, het Utrechts Nieuwsblad en de vereniging Nieuw Utrecht is onder inwoners van Utrecht een enquête gehouden over hiervoor in aanmerking komende locaties. Sommige locaties ontlokten zoveel reacties dat AORTA besloot een rondleiding langs de storende, zere en spannende plekken te geven. De top vijf van genoemde locaties was: het Stationsgebied, Vredenburg, De Neude, het Stadhuisplein en de busbaan.

Verder gaat de rondleiding langs enkele andere opvallende en veel genoemde locaties, namelijk: het Smakkelaarsveld; Needlepark , weet de naam even niet, maar bedoel het junkenpark naast station , leuke plek waar niets van gemaakt is ; het Uitgebrande pand op de Wittevrouwenstraat en De grachtenstegen in centrumwinkelgebied .

265fd2.gif

Vertrekpunt: Architectuurcentrum Aorta, Achter de Dom 14, Utrecht

Kosten: 7,50 euro, Vrienden van Aorta, 65+ en studenten 6,25 euro.

Het aantal deelnemers is beperkt, dus wees er snel bij. Reserveren is noodzakelijk en kan via: tours@aorta.nu, tel.nr. 030 2321686 of fax 030 2321390

Deel: ' Rondleiding Kwetsbare Plekken in Utrecht '
Lees ook