NCRV

Rondom Tien over de 'schandpaal'

Uitzending:
dinsdag 5 januari t/m 23 februari 1999

8 afleveringen, 22.30 uur
NCRV Nederland 1

Het uitzendtijdstip van de eerste aflevering op 5 januari is eenmalig om 22.45 uur.

Cees Grimbergen nieuwe presentator

Rondom Tien over de 'schandpaal'
De eerste uitzending van Rondom Tien op 5 januari gaat over de vraag hoe de maatschappij omgaat met mensen die ze gevaarlijk vindt. Pedoseksuelen, verkrachters en psychopaten.
We willen ze registreren, zeker niet als buurman hebben en eigenlijk het liefst helemaal uit de samenleving verwijderen. Geen tweede kans meer geven, maar aan de schandpaal nagelen. Maar waar ligt de grens? In Rondom Tien vermeende daders, slachtoffers en andere betrokkenen. Tevens in Rondom Tien de resultaten van een opinie-onderzoek hoe Nederlanders denken over de registratie van hardnekkige geweldplegers.

Journalistiek, betrokken en kritisch, dat zijn de kernwoorden van het vernieuwde praatprogramma Rondom Tien. Vanaf dinsdag 5 januari 1999 is Rondom Tien terug op het scherm met presentator Cees Grimbergen. In Rondom Tien komen onderwerpen aan bod waarbij mensen zich persoonlijk betrokken voelen.
De maatschappelijke actualiteit staat voorop. Aan de hand van persoonlijke verhalen, korte beeldfragmenten en meningen van voor- en tegenstanders wordt een onderwerp inzichtelijk gemaakt en vanuit verschillende invalshoeken geanalyseerd . Het gaat daarbij om thema's die veel mensen interesseren en waar iedereen wel een mening over heeft. De opnamen zijn een dag voor uitzending.

Deel: ' Rondom Tien over de 'schandpaal' '
Lees ook