Gemeente Hilversum


Rooilijst: 321 bomen

Meer dan driehonderd bomen zullen binenkort worden gerooid. Zij zijn aan het einde van hun levensloop of door ziekte instabiel geworden. Deze bomen staan op de rooilijst 1999-2000 die op 4 januari door burgemeester en wethouders is vastgesteld.

Het gaat in het totaal om precies 321 bomen, waarvan er 145 zullen worden vervangen. Op de rooilijst staan alleen bomen met een stamdiameter van minstens 20 centimeter. De rooiwerkzaamheden beginnen half februari.

Van de 321 bomen genieten er 41 het predikaat beeldbepalend. Zij kunnen helaas niet langer behouden worden. Het gaat om de volgende bomen:
Beethovenlaan: een acacia en een beuk; Doodweg: een eik; Duduokpark: een beuk; Eemnesserweg: een eik; Graaf Florislaan: een eik; Grasmeent: een populier; Gijsbrecht van Amstelstraat: twee eiken; Hilvertsweg: een eik; Van `t Hoffplein: een acacia; Joh. Geradtsweg: een prunus; Laan 1940-1945: twee populieren; Larenseweg: drie beuken; Loosdrechtseweg: twee beuken; Lorentzweg: een wilg; Meentweg: een wilg en twee populieren; Nieuwe Havenweg:twee wilgen; Noorderweg: een acacia; Orionlaan: een esdoorn; Oude Loswal: zeven populieren; Prof. De Jongstraat: een eik; Schuttersweg: een acacia; Utrechtseweg: een beuk; Wagnerlaan een beuk; Waldecklaan: een linde en begraafplaats Bosdrift: een esdoorn en een eik.

Zoekwoorden:

Deel: ' Rooilijst Hilversum 321 bomen '
Lees ook