Persbericht

Rory Bertram tevreden met resultaat zesde Alfa 156 race op Circuit van Zolder

Zolder, zondag 19 augustus 2001. De zesde race van de Pearle Alfa 156 Challenge bracht de rijders naar het fraai gelegen circuit in het Belgische Zolder. Voor Rory Bertam begon het weekend voortvarend met een snelste tijd in de vrije training op vrijdag. Een opdrogende baan speelde de kwalificaties op zaterdag duidelijk parten. Ondanks een goede afstelling van zijn Alfa, kwam de 18-jarige coureur uit Loosdrecht niet verder dan een tiende startplaats. De race verliep daarentegen volgens plan en resulteerde met een vierde plaats (nog) net buiten het podium. In de tussenstand van de Alfa 156 Challenge bezet Bertram nu de zesde plaats.

Rory Bertram had eerder dit jaar al eens op het Circuit van Zolder getest en die inspanning bleek tijdens de vrije training duidelijk vruchten af te werpen. "Schitterend natuurlijk, die snelste tijd na de vrijdagmiddag. Ik was één-tiende van een seconde sneller dan de nummer twee.
De set-up van de auto was fantastisch. Alles voelde goed aan en dat geeft je dan als rijder ook alle vertrouwen." De tijdtraining op zaterdag werd voorafgegaan door de nodige regenbuien.
"Dan wordt het een stuk lastiger, want je weet dat de baan op zal drogen, zeker op de ideale lijnen en wanneer moet je dan naar buiten gaan om de banden zo optimaal mogelijk te benutten." Ingegeven door de donkere wolken die zich op dat moment boven Zolder samenpakten, besloot de Tempo Team rijder halverwege de beschikbare 40 minuten de baan op te gaan. "Een goed moment, want ik realiseerde eigenlijk direct een snelste rondetijd. Die bleef ook de nodige tijd staan. Drie ronden voor het eind maakte ik zelf een fout en verknalde die ronde. De twee volgende ronden had ik last van achterblijvers en dat resulteerde dus voor mij in een tiende startplaats."

De start van de race leverde Bertram eerst twee en later zelfs drie plaatsen winst op. "Ondanks die goede start miste ik de aansluiting met de kopgroep van dat moment. Maar ik was al lang blij dat ik in die eerste hectische ronde geen schade had opgelopen. Eenmaal op de zevende plek reed ik met Michel Schaap achter me en probeerde zijn aanvallen te pareren. Mooie gevechten, dat zeker!" In de door Boy Zentveldt gewonnen race kwam Bertram aanvankelijk als zesde over de streep. Nadat de wedstrijdleiding had gesproken werd één van de deelnemers gediskwalificeerd wegens het inhalen onder een bewogen gele vlag en een ander kreeg een straf van 30 seconden wegens onsportief rijgedrag. Daarmee klom Bertram naar een vierde plaats in het dagklassement. In het overall kampioenschap bezet hij nu de vijfde plaats met eenzelfde aantal punten als Michel Schaap.

Uitslag: 6e race Pearle Alfa 156 Challenge op Circuit van Zolder (B):
1. Boy Zentveldt 12 ronden in 22.47.736; 2. Sandra van der Sloot op 03.642, 3. Jacco Valenteijn op 04.189 en 4. Rory Bertram op 06.183.

Stand na 6 races:

1. Sandra van der Sloot 105 punten; 2. Boy Zentveldt 102; 3. Beredn Gesman 68 en 6. Rory Bertram 49.

Volgende race: Zandvoort 9 september 2001

De sponsors van Rory Bertram zijn:
Tempo Team, Opstalan, Afas Software, RED Reklame, Kraemer Projectontwikkeling.


Voor de redactie: Meer informatie wordt u graag verstrekt door Rory Bertram, telefoon (06) 51848722.

Deel: ' Rory Bertram tevreden met resultaat op Circuit van Zolder '
Lees ook