Persbericht

Rory Bertram zesde in Pearle Alfa 156 Challenge tijdens druk Masters weekend

Zondag 5 augustus 2001, Zandvoort. Voorafgaand aan de belangrijke Pearle Alfa 156 Challenge in het Marlboro Masters weekend op Circuit Park Zandvoort, testte het Tempo Team uitgebreid haar wagens. Voor Rory Bertram waren de verbeteringen absoluut merkbaar, alhoewel de training dat niet in een resultaat vertaalde. Een motorbrand speelde de 18-jarige coureur uit Loosdrecht parten en verklaarden de elfde startpositie. De race eindigde met een zesde plaats. In het kampioenschap bezet Alfa coureur Rory Bertram nu de zevende plaats met 36 punten.

De vijfde race van de Pearle Alfa 156 Challenge werd verreden op Circuit Park Zandvoort. Traditioneel valt deze race in het Marlboro Masters of Formula 3 weekend. Ook dit jaar stroomden er in totaal ruim 65.000 bezoekers naar dit internationaal hoog aangeschreven evenement. "Direct na de vorige race op Assen zijn we begonnen met testen. Frank Kerseboom, vorig jaar nog kampioen in deze klasse, heeft meerdere dagen gewerkt aan de afstelling van onderstel en techniek. En ik moet zeggen, mijn wagen was beslist beter. In de vrije training op donderdag bleken die afstellingen weer enigszins verlopen. Door het drukke tijdschema dit weekend moesten we op vrijdag al trainen voor de startposities op zondag-morgen. Na een eerste opwarmronde ben ik gelijk gaan knallen. Daarbij werd ik in de tweede ronde gehinderd door auto's die de pitstraat uit reden. Een ronde later liep de motor op drie cilinders en weer een ronde daarna stond de motor in brand. Ik eindigde weliswaar als elfde, maar dat werd een tiende plaats, omdat er een gastrijder meetrainde, die niet aan de race deelnam."

Voor de Tempo Team coureur verliep de start prima. Na de eerste bocht lag hij al zevende. "Daar hield het even mee op, want voor mij waren de gevechten zo stevig, dat ik wat afstand hield om schade aan mijn auto te voorkomen. Door uitval van een andere deelnemer schoof ik naar een zesde plaats." In zijn ijver nog verder naar voren te komen raakte Bertram een van zijn medestrijders. Bertram: "Hij reed wel heel verdedigende lijnen en ik had duidelijk meer snelheid maar kwam er slecht voorbij." Zijn inhaalpoging slaagde, waardoor Bertram een plaats won, die hij in de slotronden weer moest prijsgeven.

Uitslag vijfde race Pearle Alfa 156 Challenge Marlboro Master 5 augustus 2001:
1. Sandra van der Sloot, 12 ronden in 24.33.466; 2. Roger Ciapponi, op 3.6618; 3. Boy Zentveldt, op 8.114; 4. Dirk Wagner, op 10.506; 5. Melvin de Groot, op 23.698; 6. Rory Bertram, op 23.702

Stand Pearle Alfa 156 Challenge, na vijf races:

1. Sandra van der Sloot, 88 punten; 2. Boy Zentveldt, 81punten; 3. Berend Gesman, 58 punten; 4. Roger Ciapponi, 52 punten; 5. Melvin de Groot, 51 punten; 6. Michel Schaap, 38 punten; 7. Rory Bertram, 36 punten; 8. Thomas Bangma, 32 punten; 9. Cees Doorakkers, 26 punten

De sponsors van Rory Bertram zijn:
Tempo Team, Opstalan, Afas Software, RED Reklame, Kraemer Projectontwikkeling.


Voor de redactie: Meer informatie wordt u graag verstrekt door Rory Bertram, telefoon (06) 51848722.

Deel: ' Rory Bertram zesde in Pearle Alfa 156 Challenge Zandvoort '
Lees ook