Persbericht

Rory Bertram zevende in Pearle Afla 156 Challenge

Zandvoort-9 setember 2001. Voor Rory Bertram begon de zevende race in de Pearle Alfa 156 Challenge op een twaalfde startplek. Door geconcentreerd te rijden wist hij de 11 ronden tellende race af te sluiten met een zevende plaats. Dezelfde positie bezet de coureur uit Loosdrecht nu in het algemeen klassement.

"Voor deze race hebben we uitgebreid getest. Zowel op een natte als een droge baan en met verschillende soorten banden. In totaal ging het over meer dan 300 km. Op zich voelde de auto goed aan, ook in de chicane, die deze keer in het traject was opgenomen." Mede door het geslaagde optreden van Jos Verstappen met zijn oranje Formule 1 werden de trainingen voor de overige klassen, waaronder die van de Alfa 156 Challenge, al op donderdag en vrijdag verreden. Voor Bertram resulteerde dit op donderdag in tijden die tot op tienden van seconden de tijden van de koplopers evenaarden. Maar op vrijdag verliepen de geklokte tijdronden duidelijk anders. "In het begin zat ik er goed bij. Maar er was door een crash van een ander sprake van een rode vlag situatie. Verder wisselden de weersomstandigheden die dag behoorlijk. In mijn tweede sessie las ik de tijden op mijn laptimer in de auto en dacht er deze keer heel goed bij te zitten. Later bleek het echter allemaal anders uit te pakken. De anderen waren ineens namelijk anderhalve seconde sneller dan de dag er voor. En dat verklaarde mijn twaalfde startplek."

Ondanks zijn wat tegenvallende trainingsresultaat kende Bertram een sterke start. "Ik reed buitenom en pakte op die manier gelijk meerdere plaatsen. Maar na de Tarzanbocht liep ik vast. Ik kon op dat moment niet verder naar voren komen. Het was in die beginfase ook geweldig hectisch en om die reden heb ik een beetje de kat uit de boom gekeken. Wel goed opgelet, waar ik mogelijk nog een plekje kon winnen. Maar er werd nogal wat getikt en als je daarbij betrokken raakt ben je zomaar meerdere plaatsen kwijt. Nadat iedereen een beetje was uitgeraasd ben ik verder gegaan en klom steeds een plekje. Uiteindelijk is het nu een zevende plek geworden. In de race heb ik dus vijf plaatsen gewonnen. Op zich is dat prima, alleen moet ik de volgende keer zorgen dat ik ook wat verder naar voren sta bij de start", aldus Bertram na afloop.

Uitslag 7e race Pearle Alfa 156 Challenge:

1. Sandra van der Sloot 11 ronden in 23.37.686; 2. Berend Gesman op 0.211; 3. Michel Schaap op 0.875; 4. Roger Ciapponi op 7.750; 5. Oscar Middeldorp op 8.231; 6. Thomas Bangma op 8.510 en 7. Rory Bertram op 13.245.

Stand Pearle Alfa 156 Challenge na 7 races:

1.Sandra van der Sloot 125 punten; 2. Boy Zentveldt 109; 3. Berend Gesman 86; 4. Melvin de Groot 66; 5. Roger Ciapponi 65 en 6.Michel Schaap 64 en 7. Rory Bertram 58.

De sponsors van Rory Bertram zijn:
Tempo Team, Opstalan, Afas Software, RED Reklame, Kraemer Projectontwikkeling.


Voor de redactie: Meer informatie wordt u graag verstrekt door Rory Bertram, telefoon (06) 51848722.

Deel: ' Rory Bertram zevende in Pearle Afla 156 Challenge '
Lees ook