Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 7 april 2004

Ross Systems komt met uitgebreide faciliteiten voor traceerbaarheid

Ross Systems, leverancier van ERP-, CRM- en SCM-oplossingen voor fabrikanten van voedingsmiddelen en chemische, farmaceutische en natuurlijke producten, zal de functionaliteiten voor traceerbaarheid in zijn ERP-systeem iRenaissance sterk uitbreiden. Ross Systems speelt daarmee in op de strenge eisen, die momenteel in het kader van de Bioterrorism Act in Amerika en de General Food Law in Europa op het gebied van de voedselveiligheid gesteld worden. Met behulp van deze faciliteiten kunnen fabrikanten hun registratie- en traceerbaarheidssystemen op orde brengen en aan de wettelijke eisen voldoen.

Europese bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie worden in het kader van de General Food Law geconfronteerd met de verplichting om registraties bij te houden over de ontvangst en de distributie van grondstoffen en eindproducten. Ze moeten bovendien in staat zijn om ze in geval van calamiteiten snel te traceren. Deze eisen vormen een aanvulling op de HACCP-richtlijnen, die nu een aantal jaren in werking zijn, en moeten leiden tot een grotere voedselveiligheid. In Amerika moeten bedrijven in het kader van de Bioterrorism Act aan vergelijkbare eisen voldoen. Maar niet alleen de overheid stelt eisen; ook bedrijven verwachten van hun toeleveranciers effectieve kwaliteitszorg en veiligheidsmaatregelen, waardoor de kwaliteit van de eindproducten onder alle omstandigheden gegarandeerd kan worden en de kans op schade aan hun merken tot een minimum beperkt wordt.

"Met ons ERP-systeem iRenaissance kunnen bedrijven hun vele productvariaties beter managen en tevens aan de HACCP-richtlijnen en de eisen van de General Food Law voldoen", zegt Dick de Haan, directeur van Ross Systems Benelux. "Met een nauwkeurige registratie en traceerbaarheid in beide richtingen van de keten kunnen bedrijven de herkomst, de verwerking en de bestemming van alle grondstoffen, ingrediënten en eindproducten in hele supply chain nauwkeurig volgen en hun afnemers garanderen dat de producten absoluut veilig zijn."

iRenaissance zorgt onder meer voor:

merkbescherming: voedselveiligheidsaudits en recall management zijn basisvoorwaarden om zaken te kunnen doen met de toonaangevende producenten van A-merken en de grote retailketens. Met behulp van een eenvoudige, grafische webbrowser kunnen gebruikers van iRenaissance op elk moment inzicht krijgen in de plaats waar ingrediënten, half- en eindproducten zich in het productie- en logistieke proces bevinden.

signalering: iRenaissance signaleert alle onregelmatigheden in het productieproces en waarschuwt als de kwaliteit in het gedrang dreigt te komen. Bedrijven kunnen daardoor snel ingrijpen en de omvang van een recall flink beperken als er onverhoeds toch wat misgaat.

procesbeheersing: iRenaissance biedt producenten van voedingsmiddelen faciliteiten voor de beheersing van recepten, voorraden, kwaliteitscontrole, planning en kostenbeheersing. Het systeem fungeert als een operationeel registratiesysteem, dat alle handelingen, processen, kwaliteitsmaatregelen, interne logistiek, receptuurwijzigingen, productie en afwijkingen van de standaard specificaties monitort en vastlegt.

"Voedselveiligheid is vandaag de dag één van de belangrijkste issues in de voedingsmiddelenindustrie", zegt Dick de Haan. "We willen bedrijven met iRenaissance een compleet instrumentarium aanbieden, waarmee ze aan alle eisen en uitdagingen op het gebied van veiligheid en kwaliteit kunnen voldoen. Tegelijkertijd willen we ze helpen bij het efficiënt managen van alle productie- en logistieke processen, waardoor ze hun productie kunnen verhogen, de kosten beter kunnen beheersen en hun bedrijfsresultaat kunnen optimaliseren."

Deel: ' Ross Systems komt met uitgebreide faciliteiten voor traceerbaarheid '
Lees ook