Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Zorginstellingen hebben kwaliteitsplicht

Staatssecretaris Ross wil samen met brancheorganisaties, verzekeraars en patiëntenorganisaties een actieplan voor constante kwaliteitsbewaking.

"De tijd van academische discussies over kwaliteit is voorbij", zei Ross vandaag op de conferentie 'Kwaliteit van Zorg'. Er zijn, volgens de staatssecretaris, genoeg voorbeelden van kwaliteitsverbetering in de zorg, maar de verspreiding daarvan gaat te langzaam.

Clémence Ross wil dat ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties en andere zorginstellingen kwaliteit kunnen garanderen en voortdurend bezig blijven met verbetering van hun kwaliteit. Ze hebben de plicht te garanderen dat de zorg die zij bieden goed is. De kwaliteit moet meetbaar zijn en gemakkelijk vergeleken kunnen worden met die van andere zorginstellingen.

Op de conferentie, georganiseerd door het ministerie van VWS, spraken vertegenwoordigers van zorgaanbieders en de Inspectie voor de Gezondheidszorg met elkaar. In maart en april volgen bijeenkomsten met vertegenwoordigers van zorgverzekeraars en patiënten.

Zoekwoorden:

Deel: ' Ross wil actieplan kwaliteitsbewaking zorginstellingen '
Lees ook