Motorcross Care/Donjoy Honda

ROTDAG VOOR CARE/DONJOY HONDA

De Grote Prijs van Frankrijk in Saint Jean d'Angely werd een rotdag voor het Nederlandse CARE/DONJOY HONDA team. Vorige week werd de Engelse toprijder Christian Burnham binnengehaald. Van deze rijder werd echt veel verwacht gezien hij op dat moment als 7e in de tussenstand van het wereldkampioenschap stond. Het werd dus uitkijken naar Burnham en het liep heel goed. Een goede start en van de 16e recht naar de 9e en zelfs 7e plaats tot hij een klein foutje maakte. Dat kwam hem duur te staan. Hij geraakte bij een jump zijn motor kwijt en die vloog in de omheining waardoor de uitlaat afbrak. "Brutte pech voor mijn eerste wedstrijd bij mijn nieuw team, ik had het mij ook anders voorgesteld en hoopte een pak punten voor het team te kunnen scoren". "Mijn voordeel is dat ik bewezen heb de top aan te kunnen en de rest volgt wel, ik ben teammanager Alfred Uytdewilligen revanche verschuldigd in Italie over twee weken" aldus Christian Burnhamù.

Van de overige rijders, Leon Giesbers en Antti Pyrhonen weinig nieuws. De Fin kon wel nog 3 punten scoren maar kreeg opnieuw te kampen met hetzelfde probleem als voorgaande wedstrijden "ik kreeg weer last van opgepompte armen half wedstrijd en dan is het gedaan voor mij, dan kan ik de motor niet meer vasthouden"aldus Antti.

Voor Leon Giesbers gaat het zeker niet de goede kant op. Leon kwam wel sterk uit de starblokken, hield die positie enkele ronden vol maar diende dan sterk in te binden" .Hij was zichzelf bewust van zijn eerder matte prestatie.

Harry Borms
Press and PR CARE/DONJOY HONDA MOTORCROSSTEAM
Fax : 32 3 889 82 94
e-mail:harryborms@online.be

Deel: ' Rotdag voor Care/Donjoy Honda motorcross team '
Lees ook