Roto Smeets de Boer NV

PERSBERICHT

Roto Smeets tekent nieuw contract met Mirror Group

Roto Smeets BV - onderdeel van RSDB - heeft vandaag in Engeland een nieuw contract getekend met MGN, een Trinity Mirror onderneming, voor de productie van de Engelse weekendbijlagen 'People' en 'Personal'. Het contract heeft een omvang van
EUR 90 miljoen.

De productie van de nieuwe opdracht voor de weekendbijlage 'People' - oplage 2 miljoen exemplaren - begint in mei 2002 en loopt contractueel door tot en met 2005.
De weekendbijlage 'Personal' van 'The Sunday Mirror' - met een oplage van 2,5 miljoen exemplaren - wordt al sinds twee jaar in de diepdrukkerij van Roto Smeets in Deventer gedrukt. Het contract is nu verlengd tot en met 2006.

Deze opdrachten passen prima op de nieuwe 3,68m pers van Roto Smeets Deventer, die vanaf april 2002 naast de twee 3,08m persen operationeel zal zijn. Beide titels zullen profiteren van deze investering aangezien deze pers op hoge snelheid self-cover tijdschriften kan maken van 32 tot en met 60 pagina's in een dubbele productie.
De totale omvang van het tijdschrift kan hierdoor steeds met stapjes van 4 pagina's variëren van 32 tot en met 64 pagina's.

Een van de argumenten waarom MGN voor RSDB heeft gekozen is dat zij beschikt over installaties voor het insteken van losse inserts en zogenaamde minidisks.
Dit minidisksysteem maakt het mogelijk de miljoenen tijdschriften zodanig op een rol in Engeland aan te leveren, dat deze - gekoppeld aan de krantenpers - automatisch ingestoken kunnen worden.

ROTO SMEETS DE BOER NV

Hilversum, 17 oktober 2001

Deel: ' Roto Smeets tekent nieuw contract met Mirror Group '
Lees ook