Gemeente Zwijndrecht

Rotonde bij Develpoort wordt voltooid

De in het najaar van 2001 deels aangelegde rotonde tussen de P. Zeemanstraat, H.A. Lorentzstraat en de aansluiting op de A16 wordt in de komende weken afgebouwd.

Vanwege de bouw van geluidsschermen langs de A16 door Rijkswaterstaat moest de aanleg van de rotonde in twee fasen plaatsvinden. In de eerste fase is het gedeelte van de rotonde, dat buiten de bestaande afrit vanaf de A16 ligt, aangelegd. In de tweede fase wordt de rotonde verder gecompleteerd en worden de aansluitingen op de rotonde definitief gemaakt. Ook wordt tussen de rotonde en het geluidsscherm een terrein ingericht dat in geval van calamiteiten op de A16 of in de Drechttunnel door hulpdiensten kan worden gebruikt. De werkzaamheden uit deze laatste fase zullen in de komende weken worden uitgevoerd.

Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren moet het werkgebied tweemaal worden afgesloten. Om hinder zoveel mogelijk te beperken vinden deze afsluitingen `s nachts plaats. In de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 juni wordt alleen de afrit vanaf de A16 afgeloten om de wegfundering van de rotonde te kunnen maken.

In de nacht van 2 op 3 juli worden zowel de toe- als de afrit als de aansluitingen op de Pieter Zeemanstraat en de H.A. Lorentzstraat afgesloten; dit is noodzakelijk om alle deklagen te asfalteren en belijning op de weg aan te brengen. Tijdens deze nachtafsluiting zal door middel van borden een omleidingsroute worden aangegeven. Voorts wordt gedurende de werkzaamheden de afrit vanaf de A16 tijdelijk versmald. Hierbij kan het verkeer echter gewoon van de afrit gebruik blijven maken. De werkzaamheden zullen naar verwachting begin juli zijn voltooid.

Zoekwoorden:

Deel: ' Rotonde bij Develpoort wordt voltooid in Zwijndrecht '
Lees ook