Gemeente Zwijndrecht

Rotonde Develpoort voltooid

Alle verkeer dat via de aansluiting bij het Van der Valk - motel van en naar de A16 wil, kan vanaf heden in alle richtingen gebruik maken van de nieuwe rotonde tussen de aansluiting A16, de H.A. Lorentzstraat en de P. Zeemanstraat. Het Develpoortgebied was vanaf de snelweg al beter bereikbaar, maar nu kan het verkeer vanuit de wijk ook sneller zijn weg richting het centrum van Zwijndrecht vinden. De overlast van het vrachtverkeer in en rond deze wijk zal flink afnemen.

De voltooiing van het werk liet aanvankelijk nog even op zich wachten doordat Rijkswaterstaat nog bezig was met het bouwen van de geluidsschermen. Hierdoor moest het gedeelte ter plaatse van de oude afrit vanaf de rijksweg later worden afgebouwd. Eind vorig jaar kon het eerste deel van de rotonde aangelegd worden.

In geval van calamiteiten kan de rotonde rechtstreeks vanaf de A16 bereikt worden door hulpdiensten. Hiervoor is een speciale voorziening gemaakt tussen de rotonde en het geluidsscherm. Via een brandweerpoort in het geluidsscherm kan dit terrein worden bereikt.

Het middeneiland van de rotonde is gebouwd van zandsteenkleurige betonblokken. In de ommuring is door de architect een onderhoudspad opgenomen waardoor het groenonderhoud op de rotonde op een (voor medewerkers en weggebruikers) veilige manier kan worden uitgevoerd. De ommuring is voorzien van een beschermlaag tegen graffiti.

Ook voor fietsers is de verkeerssituatie gewijzigd. Het stukje fietspad tussen de P. Zeemanstraat en de H.A. Lorentzstraat is verwijderd omwille van de verkeersveiligheid. De H.A. Lorentzstraat kan daarom door fietsers niet meer via de P. Zeemanstraat worden bereikt.

Deel: ' Rotonde Develpoort Zwijndrecht voltooid '
Lees ook