Gemeente Rotterdam


Fl.25.000 voor platform Kaapverdië

(21-12) Het college van B. en W. heeft fl. 25.000 toegekend voor de continuering van het platform Kaapverdië in 2000. In dit in februari 1998 opgerichte platform voor de lokale en decentrale ontwikkeling van Kaapverdië nemen naast Rotterdam en alle Kaapverdische gemeenten ook de gemeenten Delfszijl en Weert deel. Ook verschillende Kaapverdiaanse organisaties in Rotterdam maken deel uit van het platform. Eerder dit jaar verklaarde het college al bereid te zijn om het vanaf 2000 het platform structuur op jaarbasis te willen ondersteunen, maar alleen als het platform ook daadwerkelijk effectief is en een meerwaarde heeft voor Rotterdam. Uit het jaarverslag van het platform blijkt dat gedurende het afgelopen jaar de samenwerking tussen Nederlandse en Kaapverdische gemeenten is versterkt door twee projecten op het gebied van toerisme en het kadaster. De meerwaarde van het platform voor Rotterdam ligt in de gestructureerde opzet en het uitzicht op een langdurig samenwerkingsverband

Bovendien hoeft Rotterdam geen keuze te maken uit de verschillende Kaapverdische gemeenten die in het verleden al hebben aangegeven een stedenband te willen aangaan met Rotterdam.
Het college heeft tevens besloten om de reis- en verblijfskosten te betalen voor de projectleider van het platform die van 5 t/m 12 januari naar Kaapverdië gaat om de voortgang van de werkzaamheden van het platform te bekijken.

Deel: ' Rotterdam 25.000 voor platform Kaapverdië '
Lees ook