‘Rotterdam moet pleiten voor afschaffen minimumjeugdloon’

P E R S B E R I C H T

‘Rotterdam moet pleiten voor afschaffen minimumjeugdloon’

Rotterdam, 25 maart 2015

De gemeente Rotterdam moet bij het rijk gaan pleiten voor het afschaffen van het minimumjeugdloon. Dat voorstel wordt morgen bij de bespreking van het Rotterdams actieplan tegen jeugdwerkloosheid gedaan door GroenLinks, NIDA, SP, PvdA en PvdD. Het minimumjeugdloon voor jongeren tussen de 18 en 23 heeft als gevolg dat een achttienjarige slechts 49% uitbetaald krijgt van het bedrag dat een 23-jarige verdient die precies hetzelfde werk doet.

‘Rotterdam is een stad met heel veel jonge inwoners’, aldus Lies Roest van GroenLinks Rotterdam. ‘De jongeren die uitbetaald worden volgens het minimumjeugdloon kunnen daardoor vaak geen eigen bestaan opbouwen of investeren in hun eigen toekomst. Dat is kapitaalvernietiging.’ De stad Rotterdam betaalt de jongeren die bij de gemeente in dienst zijn overigens al allemaal volgens het reguliere minimumloon.

GroenLinks wil ook dat Rotterdam jongeren die zonder diploma van school gaan, gaat helpen toch een goed CV op te bouwen met behulp van ervaringscertificaten, waarmee de verworven competenties van deze jongeren worden erkend en worden uitgedrukt in een opleidingsniveau. Volgens Roest kan dit een uitkomst bieden voor de vele jongeren die geen startkwalificatie hebben.

Deel: ' ‘Rotterdam moet pleiten voor afschaffen minimumjeugdloon’ '


Lees ook