KNWV

KNWV - Nieuws

KNWV - Persberichten

Persberichten

Laser in Melbourne kwam de Rotterdammer Serge Kats goed terug. Zoals coach Jacco Koops voorspeld had. Met een tweede en een twaalfde plaats in zijn groep, maakte hij een zeer solide comeback en herstelde zich daarmee van de
tegenvallende resultaten van dag een.

Melbourne liet zich vandaag weer eens van zijn goede kant zien. De zon scheen volop. Maar er was ook veel wind. En dat het hard werken was in de korte steile golven vandaag kon je aan het verweerde gebruinde gezicht van Kats wel zien. "Vanaf twaalf tot vijf uur zijn wij op het water. Vandaag stond er meer dan twintig knopen wind met uitschieters naar achtentwintig. Om mij heen kon ik zien dat anderen het ook zwaar hadden". De Laser staat bekend als een boot waar je zeer fit voor moet zijn en waar de bovenbenen het zwaar te verduren krijgen tijdens het hangen. "De spieren in mijn benen verzuurden aan het eind. Jammer want op het laatst ging ik van een zevende plaats naar een veertiende in de tweede race. Maar ik ben erg blij dat die ellende van gisteren zich niet heeft doorgezet. Dit is eigenlijk ook wel een beetje mijn weer, ik moet dan bij de eerste tien eindigen op zo’n evenement en dat lukte. Het grote verschil met gisteren is dat ik vandaag twee keer een goede start had en dat scheelt de wereld." Snel tuigt hij zijn boot af en ziet de andere Nederlanders aankomen.

Lantermans ziet er een stuk minder tevreden uit met een 42ste en een tiende plaats. "Pieter had een slechte start in de eerste race en dat is funest", verklaart coach Jacco Koops. Na zijn overstagmanoeuvre duikt hij de rechterkant van de baan in terwijl de wind aan de linkerkant zat. Dat mag iemand met zijn klasse niet laten gebeuren. Hij verbeterde zich in de tweede race door goed te starten en de goede zijde van de baan te kiezen, maar hij heeft nu twee slechte resultaten staan en dat nekt hem."

Ainslie GBR en Scheidt BRA lieten wederom weer de wereld besten achter zich. Ainslie met twee eentjes en Scheidt met een tweede en derde plaats. De kwaliteit van deze twee zeilers in de Laser is fenomenaal. Met dit resultaat zet Ainslie al vroeg de aanval in op de huidige wereldkampioen Scheidt.

Uitslagen, stand na vier races met 1 aftrek

pl naam land r1 r2 r3 r4 pnt

1 Ben Ainslie Gbr (9) 2 1 1 1

2 Robert Scheidt Bra (7) 1 2 3 6

3 Roope Suomalainen Fin (13) 1 7 1 9

26 Serge Kats Ned 24 (40) 2 12 38

41 Pieter Lantermans Ned 36 7 (42) 10 53

55 Jan-Willem Harwijne Ned 24 29 22 (54) 75

83 Marc de Haas Ned 32 (49) 26 45 103

99 Ronald Veraar Ned 37 (53) 41 52 130

109 Michiel Peeters Ned (67) 57 33 55 145

zie ook:http://99worlds.org/laser/default.html


_________________________________________________________________

Deel: ' Rotterdammer Serge Kats komt goed terug in Laser WK '
Lees ook