Hoogvliet, deelgemeente Rotterdam

Rotterdampas 2000 verkrijgbaar

9 februari 2000

Sinds gisteren is de nieuwe Rotterdampas te verkrijgen bij de deelgemeentesecretarie. Iedereen vanaf 4 jaar komt in aanmerking een Rotterdampas die f 120,- kost. (U kunt een pas aanschaffen voor uw kind als het in 2000 de leeftijd van 4 jaar bereikt.). Voor diegenen die de pas vorig jaar al hadden is dit oud nieuws; als het goed is hebben zij van Rotterdampas een reeds ingevuld aanvraagformulier thuis ontvangen. De pas is geldig van 1 maart 2000 tot 1 maart 2001.

Voordelen van de Rotterdampas Gratis toegang tot Euromast, Spido en vrijwel alle Rotterdamse musea. Aanschaf van een abonnement op Diergaarde Blijdorp voor half geld. Tevens aanzienlijke korting bij instellingen en bedrijven zoals bibliotheken, bioscopen, theaters, zwembaden, sportverenigingen en cursuscentra in Rotterdam en regio. Ook korting op openbaar vervoer en de Rotterdampas Strippenkaart zijn dit jaar weer onderdeel van de Rotterdampas. (De Strippenkaart is al geldig vanaf de eerste schoolvakantie van het nieuwe pasjaar.) Gereduceerd tarief Inwoners van Rotterdam, Albrandswaard, Barendrecht, Capelle a/d IJssel, Hellevoetsluis, Ridderkerk, Schiedam, Spijkenisse en Vlaardingen kunnen in aanmerking komen voor de gereduceerde tarieven. In sommige gemeenten gelden afwijkende regels en tarieven, informeer daarvoor in uw eigen woonplaats! Studenten komen niet in aanmerking voor een gereduceerd tarief. Ook inwonende kinderen van 4 t/m 17 jaar, waarvan de ouders/verzorgers geen Rotterdampas aanschaffen, komen niet meer in aanmerking voor een gereduceerd tarief. Tarieven Rotterdampas 2000 F 120,- : Iedereen kan de pas kopen voor f 120,-. F 25,- : Wanneer u korter dan een jaar in Rotterdam woont, kunt u de pas voor f 25,- aanschaffen. Bent u 65 jaar of ouder en heeft u een inkomen dat hoger is dan ondergenoemde grenzen, dan betaalt u f 25,-. Als uw partner nog geen 65 jaar is, betaalt deze hetzelfde tarief, mits u de passen tegelijkertijd aanschaft. (Deze regeling vervalt in 2001!) F 10,- : Als uw (gezamenlijk) netto maandinkomen lager is dan: f 2.400,- (samenwonend of gehuwd), f
2.150,- (éénoudergezin), f 1.700,- (alleenstaand). Inwonende kinderen van 4 t/m 17 jaar van ouders die de pas voor f 120,- kopen, bij gelijktijdige aanschaf met ouders/verzorgers. Gratis : Inwonende kinderen van 4 t/m 17 jaar van ouders/verzorgers die een tientjespas aanschaffen, bij gelijktijdige aanschaf met ouders/verzorgers. Woon je in Rotterdam en word je in 2000 18 jaar, dan krijg je de pas ook gratis. Waar is de pas te koop? In Hoogvliet bij de secretarie aan de Middenbaan-Noord 47 en de wijkpost Meeuwenplaat in De Kom, Posweg 259; bij de overige wijkposten kan de pas worden aangevraagd. Niet vergeten mee te nemen bij aanschaf! - Eén goed gelijkende pasfoto, kleur of zwart-wit. - Voor een gereduceerd tarief: legitimatiebewijs en voor een tientjes-pas tevens een bewijs van uw laatste (gezamenlijk) netto maandinkomen. Indien nodig, eventueel bewijsstukken waaruit uw onderlinge relatie blijkt zoals trouwboekje of inschrijvingsbewijs ziektekostenverzekering.

Deel: ' Rotterdampas 2000 verkrijgbaar '
Lees ook