Gemeente Rotterdam

Ambtenaren helpen kinderen met ontwerp droomwijk Oude Noorden

Vijftien medewerkers van de Bestuursdienst van de gemeente Rotterdam helpen enkele tientallen kinderen bij het ontwerpen van hun droomwijk op woensdagmiddag 25 juli in het Meidoornkinderparadijs in het Oude Noorden. Zij doen dit in samenwerking met het Ontwikkelcentrum Maatschappelijk Ondernemen.

Het initiatief is een van de activiteiten rond het thema `maatschappelijk ondernemen' waarbij medewerkers van de Bestuursdienst zich op een andere manier dan gebruikelijk inzetten voor mensen in achterstandssituaties. In dat kader heeft de Bestuursdienst zich ook ingezet voor het opknappen van een tuin bij een kinderdagverblijf en voor het organiseren van een sportdag voor jonge asielzoekers.

Komende woensdag helpen de ambtenaren de kinderen bij het verwoorden en vormgeven van hun ideeën over hun ideale woonomgeving. Al knutselend geven de kinderen aan wat zij graag zien komen in hun wijk en wat zij willen zien verdwijnen, zodat hun droomwijk kan ontstaan. Hun werkstukken worden aan vijf grote mobiels gehangen, die later worden geëxposeerd in de bibliotheek van de deelgemeente Noord.

Zoekwoorden:

Deel: ' Rotterdamse ambtenaren helpen kinderen met ontwerp droomwijk '
Lees ook