Gemeente Rotterdam

Rotterdamse deelgemeenten pakken inburgering Antillianen aan
(28-01) Succesvol inburgeren, hoe gaat dat in zn werk? De deelgemeenten Charlois, Feijenoord, Hoogvliet en IJsselmonde presenteren op 6 februari 2003 hun aanpak voor succesvolle inburgering van Antillianen. In het Theater Zuidplein laten de deelgemeenten o.a. via beeldopnamen zien hoe zij in de praktijk de inburgering van Antillianen de komende jaren gaan aanpakken.

Deze deelgemeentelijke activiteiten vormen een onderdeel van het Rotterdamse programma Lus di Trafiko. Dit programma is opgezet om immigranten uit de Nederlandse Antillen met een achterstandspositie te helpen een bestaan op te bouwen. Inburgeren is een van vijf topprioriteiten van het college van burgemeester en wethouders.

De deelgemeenten zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de inburgeringsprogrammas. Er is ruim 1 miljoen is beschikbaar voor deelgemeentelijke projecten in het kader van Lus di Trafiko. De projecten richten zich vooral op jongeren en bevatten enkele experimentele initiatieven.

Wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Integratie) is verantwoordelijk voor Lus di Trafiko. Hij is op 6 februari aanwezig, evenals de portefeuillehouders van de verschillende deelgemeenten. Ook vanuit de Antilliaanse gemeenschap in Nederland zijn vertegenwoordigers aanwezig, waaronder de gevolmachtigde minister van de Nederlandse Antillen, Carel de Haseth.

Het doel van Lus di Trafiko is: investeren in mensen in een sluitend systeem van dienstverlening en zorg, uitgevoerd door organisaties die nauw met elkaar samenwerken. Activiteiten van Lus di Trafiko zijn resultaatgericht en worden afgerekend op meetbare doelstellingen.

Deel: ' Rotterdamse deelgemeenten pakken inburgering Antillianen aan '
Lees ook