Rotterdamse wethouder neemt werkboek Zomerschool rekenen in ontvangst


Rotterdam, 20120613 -- Maandag 18 juni aanstaande neemt de Rotterdamse wethouder van onderwijs, jeugd en gezin, Hugo de Jonge, het eerste leerwerkboek Zomerschool rekenen in ontvangst. De officiële lancering van deze nieuwe opfris- en bijspijkermethode rekenen vindt plaats in Hotel New York in Rotterdam. Het doel van de Zomerschool rekenen is de rekenvaardigheden van een deelnemende leerling te verbeteren. Het wegnemen van de weerstand tegen rekenen, het ontdekken van eigen kwaliteiten en het aantonen van ontwikkeling zijn daarbij de belangrijkste uitgangspunten.

Uitgeverij Deviant presenteert de nieuwe methode Zomerschool rekenen in samenwerking met roc Zadkine uit Rotterdam. Uitgeverij Deviant wil met de uitgave een actieve bijdrage leveren aan het wegwerken van rekenachterstanden in Nederland. De methode wordt zonder winstoogmerk op de markt gebracht. Het leerwerkboek moet voor alle onderwijsinstellingen in Nederland breed toegankelijk zijn.

Het leerwerkboek Zomerschool rekenen is in 2010 ontwikkeld door Jerry de Bruijn en Jack Nouwens van het Taal- en Rekencentrum (TRC) van roc Zadkine. Het Zomerschoolproject biedt een gevarieerd en uitdagend lesprogramma dat leren, ontspannen en plezier maken, combineert met actief samenwerken. In de zomer van 2012 beleeft het Zomerschoolproject van roc Zadkine alweer zijn derde editie.

In 2011 is Uitgeverij Deviant voor het eerst in aanraking gekomen met de Zomerschool rekenen als onderdeel van het Zomerschoolproject. Het enthousiasme en de inzet van zowel docenten als leerlingen vielen op. De leerlingen besteden op vrijwillige basis twee weken van hun zomervakantie aan het opfrissen en bijspijkeren van hun rekenvaardigheden. Verzuim is er vrijwel niet.

Het lesprogramma van de Zomerschool rekenen bestaat uit acht lesdagen van vier uur en er is veel tijd voor uitleg in kleine groepen. Er wordt niet alleen geoefend met 'kale sommen', maar er staat elke lesdag ook een activiteit op het lesprogramma waarin een spelelement centraal staat met rekenen als onderliggende vaardigheid. De tekeningen van Greet Egbers van Greatgraphic geven het leerwerkboek een zomerse en moderne uitstraling.

De methode Zomerschool rekenen bestaat niet alleen uit een leerwerkboek voor leerlingen, maar biedt docenten een docentenhandleiding, een antwoordenboek, een planningsformulier, het start- en eindonderzoek rekenen en het certificaat Zomerschool rekenen. Elke leerling ontvangt een certificaat als bewijs van deelname aan de Zomerschool rekenen. Met dit certificaat wordt de leerling beloond voor zijn inzet.

Tijdens de officiële lancering geven de auteurs een toelichting op het lesmateriaal en de methodiek. Nadat wethouder De Jonge het eerste exemplaar van het leerwerkboek in ontvangst heeft genomen, zullen leerlingen vertellen over hun ervaringen tijdens deelname aan het Zomerschoolproject.


Deel: ' Rotterdamse wethouder neemt werkboek Zomerschool rekenen in ontvangst '
Lees ook