Route.nl winnaar 2016 in Routeplannerbranche


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

ROTTERDAM, 20160222 -- Route.nl is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot branchewinnaar 2016 in de Routeplannerbranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering. Door traditionele kaarten met routeplanningtechnologie te combineren tot een innovatieve aanpak, weet Route.nl zeer hoog te scoren op klanttevredenheid.’

Op route.nl vindt de consument duizenden fiets- en wandelroutes. De fietsroute-app loodst fietsers door de mooiste natuurgebieden die Nederland, Vlaanderen en (het grensgebied van) Duitsland rijk is. Op de site en via de app ontdekken ze leuke ideeën voor een dagje uit of een weekendje weg met vrienden, familie of partner. De app, de website en de routes zijn gratis voor consumenten te gebruiken. Route.nl verdient zijn geld door de horecaondernemers die op de routes vermeld worden. Om de beste producten en diensten te leveren werkt de onderneming intensief samen met toonaangevende partners als VVV, Staatsbosbeheer, Vereniging Natuurmonumenten, Regionale Bureaus voor Toerisme, relevante stichtingen en belangenbehartigers. Route.nl is een zelfstandige dochteronderneming van Falkplan. Falkplan biedt al meer dan 70 jaar een breed scala aan auto-, fiets- en wandelkaarten en heeft daar de laatste jaren tal van digitale kaarten en navigatiesoftware aan toegevoegd. Met deze digitale kaarten en de navigatiesoftware is Route.nl als zelfstandige entiteit opgericht. 

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in de combinatie Falkplan / Route.nl een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Route.nl, want zij is continu doende haar producten en diensten te verbeteren en zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van de klant.’

Digitale routeplanner

Falkplan is in staat geweest zich van een traditionele routekaartenmaker te transformeren naar een modern bedrijf dat via multichannel marketing haar diensten en producten aanbiedt. De onderneming overleefde door tijdig een nieuw concept van routeplanning digitaal neer te zetten en dit later, onder druk van de markt, aan te vullen met een printversie waarin de mooiste fiets- en wandelroutes worden aangeboden: het Route.nl Jaarboek. Een jaarlijkse geactualiseerde uitgave met een oplage van circa 60.000 exemplaren. ‘Dankzij de succesvolle transitie staat Route.nl nu midden in de digitale maatschappij’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘Een gemotiveerd team van 25 fte’s, financieel zeer gezond en met aandeelhouders die weten hoe de business gebouwd wordt. Continu tien accountmanagers op de weg. Digitaal alle kennis in huis. Uniek in Nederland en daarbuiten. De grote uitdaging is voorop te blijven lopen en dus continu op IT-gebied mee te ontwikkelen. De balans vinden tussen enerzijds een hightech softwarebedrijf en anderzijds een organisatie met traditionele, maar veelgevraagde gedrukte producten.’

‘Route.nl is een hoogwaardig bedrijf dat een opmerkelijke positie heeft opgebouwd. Absoluut een specialist op het gebied van kaarten en routeplanners. Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van Route.nl een absolute topper in haar wereld. Zonder meer de terechte branchewinnaar!’, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: www.route.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur. 


Deel: ' Route.nl winnaar 2016 in Routeplannerbranche '
Lees ook