Ingezonden persbericht


Persbericht Rover

22 november 2011

Rover biedt ruim 11.000 handtekeningen aan voor behoud Beneluxtrein

Dinsdag 22 november biedt reizigersvereniging Rover ruim 11.000 handtekeningen aan de Kamercommissie Infrastructuur & Milieu tegen het opheffen van de intercity Amsterdam - Brussel. Deze populaire Beneluxtrein moet medio 2012 het veld ruimen voor de duurdere HSL, waar bovendien reserveringsplicht geldt.

Vele duizenden reizigers reageerden verontwaardigd bij het nieuws dat de populaire intercity tussen Amsterdam en Brussel in 2012 moet verdwijnen. Reizigers zijn vanaf dat moment aangewezen op de HSL. Voor reizigers die niet maanden vooraf hun reis boeken om de voordelige tarieven te scoren, betekent dit een forse prijsverhoging. Bovendien moet de HSL-reiziger verplicht vooraf reserveren, waardoor een spontaan dagje België zonder strakke planning voortaan blijft voorbehouden aan de automobilist.

Reizigersvereniging Rover en de Vlaamse reizigersorganisatie TreinTramBus lanceerden een petitie voor het behoud van de Beneluxtrein via de website reizigersprotest.nl. Rover biedt dinsdagmiddag 22 november, op de dag van de begrotingsbehandeling van de Kamercommissie I&M, meer dan 11.000 handtekeningen van reizigers aan de Kamercommissie aan. Hiermee hoopt Rover de minister over te halen reizigers een keuze te laten houden tussen een reguliere intercityverbinding naar België en de snelle maar duurdere HSL. In België wordt vooralsnog met het aanbieden van de handtekeningen gewacht op het aantreden van een nieuwe minister.

Deel: ' Rover biedt 11.000 handtekeningen aan voor behoud Beneluxtrein '
Lees ook