Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


Klik hier voor de overzichtspagina

Winnaar(s) bekend

Op zaterdag 1 juni is de ROVER-Reizigersprijs 2002 uitgereikt. De jury heeft dit jaar besloten twee winnaars aan te wijzen: de HTM voor hun SMS-project en OV 9292 (OVR) voor hun gehele oeuvre.

Prijsuitreiking door Rudy Schoonveld

De jury ziet het HTM-SMS-project als één van de winnaars. Het maakt van de nieuwe mogelijkheden van de mobiele telefoon optimaal gebruik om de klant te voorzien van gewenste actuele informatie. Niet alleen in stadsvervoer, maar zeker ook in het steekvervoer en bij NS zou naar de mening van de jury dit initiatief opgepakt kunnen en moeten worden. Dat dit bij conneXXion inmiddels het geval lijkt, geeft reële hoop voor de toekomst dat dit nieuwe informatiemedium op nationale schaal te zijner tijd toegepast gaat worden.

OV 9292 zal daarbij naar de mening van de jury een rol moeten spelen. Zij kan deze rol vervullen omdat ze de afgelopen jaren bewezen heeft op nieuwe ontwikkelingen en innovaties te kunnen inspelen met voortdurende aandacht voor informatie over de keten, over alle vervoersmodaliteiten van deur tot deur. De 10-jarige OV 9292 is door de jury dan ook voor haar hele oeuvre van de afgelopen 10 jaar als tweede winnaar uitgeroepen.

De jury en dus ROVER wil met het uitroepen van twee winnaars benadrukken dat een te waarderen initiatief van de HTM via OV 9292 moet uitgroeien tot toepassing op nationale schaal. Alleen op deze wijze kan de reiziger zich op een betrouwbare manier van deur tot deur laten vervoeren met tram, trein, bus en metro.
Klik hier voor het complete juryrapport.

Laatst bijgewerkt: 10 juni 2002

---

Zoekwoorden:

Deel: ' ROVER-Reizigersprijs 2002 uitgereikt aan twee winnaars '
Lees ook