ROVER vraagt NS-personeel om niet te staken

Reizigersvereniging ROVER vraagt NS-personeel om af te zien van stakingen. Staken tegen agressie treft alleen onschuldige reizigers, niet de veroorzakers van agressie. ROVER wil dat de NS-directie nu eindelijk eens agressie goed aanpakt.

Het anti-agressiebeleid van de NS-directie faalt. Ingangscontroles vinden vooral overdag plaats, maar zelden laat op de avond. Reizigers zonder kaartje krijgen in de trein een erg hoge boete, wat leidt tot veel onbegrip bij reizigers. ROVER betreurt het dat NS-personeel opnieuw gewone reizigers de dupe laat worden van acties. Deze reizigers hebben ook te lijden van agressieve medepassagiers en het ontbreken van controle hierop.

ROVER doet dan ook een dringend beroep op het personeel om andere, publieksvriendelijke actiemiddelen op te pakken. Zij zouden bijvoorbeeld beter de machinist en conducteur die de heren Den Besten en Huisinga vervoeren kunnen laten staken. Zulke acties schaden niet de reizigers in Rotterdam, Amsterdam, Haarlem, Dordrecht, Hoek van Holland, Lelystad en Hoofddorp.

Mocht onze oproep op het NS-personeel geen gevolg hebben, dan wijzen wij reizigers er op dat ze de schade ten gevolge van een staking kunnen verhalen op NS Reizigers, Antwoordnummer 4470, 3500 VE Utrecht. Reizigers kunnen een evenredig deel van hun abonnement of de kosten van vervangend vervoer op NS verhalen.

Amersfoort, 12 december 1999

Deel: ' ROVER vraagt NS-personeel om niet te staken '
Lees ook