RS/6000-server breekt snelheidsrecords e-business met 24 koperchips

Nieuwe UNIX-producten en -programma's van IBM bieden hoogwaardige technologie en performance

Amsterdam, 20 september 1999 - IBM introduceert een aantal nieuwe UNIX-producten en -programma's voor onder meer snelgroeiende serviceproviders, 'NetGen'-ondernemingen en datacentra van grote ondernemingen. IBM wil hiermee een voorsprong nemen op haar concurrenten op het gebied van UNIX-technologie en -performance.

IBM laat zien dat zij UNIX serieus neemt door:

· innovatieve koperchip-technologie te gebruiken voor de RS/6000 S80, de krachtigste e-business UNIX-server;
· de introductie van een krachtige 'thin' RS/6000-server voor snelgroeiende Internet- en applicatie-serviceproviders;
· het verkrijgen van brede ondersteuning van vooraanstaande software-ontwikkelaars;
· het krachtige UNIX e-business-platform AIX uit te breiden zodat ook de meeste Linux-applicaties kunnen worden gedraaid;
· de RS/6000 SP uit te breiden met nieuwe, krachtiger nodes;
· de opening van vier nieuwe porting-centra in het kader van Project Monterey;
· de onlangs aangekondigde overname van Sequent, de wereldleider op het gebied van NUMA-technologie.

IBM combineert servers, technologie, software, opslagproducten, partnerships en financieringsmogelijkheden in de belangrijkste UNIX-aankondiging die IBM ooit heeft gedaan. Zie verder de bijlage.

IBM RS/6000
Bij ruim 125.000 commerciële en technische afnemers over de hele wereld zijn meer dan 850.000 IBM RS/6000-systemen in gebruik. De IBM RS/6000-productlijn bestaat uit computers met RISC-microprocessors en AIX, het UNIX-besturings- systeem van IBM. IBM biedt het meest complete UNIX-aanbod door hardware, software service en ondersteuning te combineren voor hoge prestaties, beschikbaarheid, schaalbaarheid en systeem management.

Internet-gebruikers kunnen voor nadere informatie over IBM, haar producten, diensten en technologie terecht op het World Wide Web. Het adres van IBM's home page is: https://www.ibm.com. Het adres van de IBM RS/6000 home page is: https://www.rs6000.ibm.com.

Deel: ' RS/6000-server breekt snelheidsrecords e-business '
Lees ook