Persbericht

RSA breidt reeks ACE/Agent-beveiligingssoftware uit

Geavanceerde e-security-oplossing voor Novell

Amsterdam, 25 januari 2000 - De bekende RSA SecurID-oplossing voor dubbele verificatie van RSA Security is nu ook beschikbaar voor Novell Directory Services (NDS). Veel organisaties gebruiken momenteel NDS eDirectory als centrale 'informatiegoudmijn' voor e-business. De nieuwe RSA ACE/Agent for NMAS (Novell Modular Authentication Service) voegt de mogelijkheid van dubbele verificatie aan NDS toe om gebruikers die informatie in Novell-omgevingen willen benaderen op 'waterdichte' wijze te identificeren. RSA Security levert vergelijkbare oplossingen voor Novell BorderManager en NetWare.

De RSA ACE/Agent for NMAS, een value-added component van RSA SecurID, faciliteert de e-business-activiteiten van organisaties die werken met NDS eDirectory en NetWare 5. Dankzij deze nieuwe agent-software kan RSA SecurID klantinformatie bij de bron beveiligen en medewerkers, partners en klanten gecontroleerde toegang verlenen tot bedrijfskritische applicaties. RSA ACE/Agent ondersteunt de 'getrapte' verificatie van NMAS, wat het mogelijk maakt de toegang tot netwerk-resources te beheren aan de hand van verificatieprocédés, informatiegevoeligheid en gebruikersrechten. Daarnaast biedt ACE/Agent for NMAS NDS-gebruikers een gemakkelijke en geïntegreerde logon.

Handen ineenslaan

'Deze annoncering laat zien hoe twee marktleiders de handen ineenslaan, enerzijds om te voorzien in de groeiende e-security-behoeften van hun klanten, anderzijds om e-business-initiatieven te ondersteunen waarbij NDS als belangrijkste bron van informatie fungeert,' aldus Jan Hereijgers, Regional Manager Benelux van RSA Security. 'Samen kunnen we onze klanten helpen hun e-security te verhogen door hun directory-based assets te beveiligen met onze oplossing voor dubbele verificatie, terwijl zij hun bedrijfssystemen openstellen voor mobiele medewerkers, contracters, partners en eigen klanten.'

Geavanceerd product

'Wij zijn blij dat we RSA's technologie voor dubbele verificatie nu aan NDS-klanten kunnen aanbieden,' zegt Patrick Harr, Director Product Management bij Novell. 'Door middel van NMAS en getrapte verificatie kunnen we onze beveiligingsarchitectuur optimaliseren en onze klanten van een geavanceerd product als RSA SecurID laten profiteren zodat ze potentiële gebruikers van hun directory services kunnen identificeren.'

RSA Security Inc.
RSA Security (NASDAQ:RSAS) is ontstaan uit de integratie van Security Dynamics en RSA Data Security en is specialist op het gebied van verificatie, encryptie en public key infrastructuurbeheersystemen. Het bedrijf levert wereldwijd producten, technologieën en diensten op het gebied van informatiebeveiliging, e-business en e-commerce. Met de fusie van de twee bedrijven heeft RSA Security een wereldwijd bereik, jarenlange technische en systeemervaring, en een leidinggevende positie als het gaat om het beantwoorden aan de veranderende behoeften aan e-businessbeveiliging en het scheppen van vertrouwen in de nieuwe on line-economie. RSA is een erkende merknaam op het gebied van cryptografische en OEM-beveiligingssoftware, waarvan meer dan tachtig miljoen licenties in gebruik zijn. RSA Security staat hoog aangeschreven in de markt. Onder de klanten van RSA Security bevinden zich Fortune 500-bedrijven, financiële instellingen, opleidingsinstituten, gezondheidsorganisaties en overheidsinstanties uit de hele wereld. RSA Security stelt interoperability centraal en werkt samen met meer dan vijfhonderd toonaangevende ondernemingen (onder andere 3COM, AOL-Netscape, Apple Computer, AT&T, Nortel Networks, Cisco Systems, Compaq, IBM, Oracle, Microsoft, Novell en Intell). In meer dan duizend verschillende producten is de RSA Security-technologie geïntegreerd.

Meer informatie vindt u op: www.rsasecurity.com

BSAFE and SecurID are registered trademarks, and Keon, RSA and The Most Trusted Name in e-Security are trademarks of RSA Security Inc. All other products and services mentioned are trademarks of their respective companies. © 1999 RSA Security Inc. All rights reserved.

NOOT VOOR DE REDACTIE

Neem voor meer informatie contact op met:
* RSA Security, telefoon: +31 (73) 599 71 25, Jan Hereijgers, Regional Manager Benelux,
e-mail: jhereijgers@rsasecurity.com
* Loth Associates, telefoon: +31 (20) 575 40 51/40 65, Saskia van Zwol, e-mail: saskia.van.zwol@loth.nl

Deel: ' RSA breidt reeks ACE/Agent-beveiligingssoftware uit '
Lees ook