Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

RSM verkort MBA-programma

van 18 naar 15 maanden

Rotterdam, 11 september 2001 - De Rotterdam School of Management (RSM) gaat het Master of Business Administration (MBA) Programma met drie maanden inkorten. Vanaf oktober 2002 duurt het RSM MBA Programma geen 18 maanden meer maar 15 maanden.

"De kandidaten die zich bij ons aanmelden zoeken een balans tussen enerzijds hoge kwaliteit in een voltijds MBA programma en anderzijds een minimale onderbreking van hun carrière. Ons nieuwe curriculum voldoet beter aan deze dubbele eis", aldus Kai Peters, Dean van de RSM. "Wij hebben de opzet van het lesprogramma veranderd zonder academische of professionele activiteiten op te offeren omdat we onze reputatie als leidende en vernieuwende business school hieraan te danken hebben."

De leeftijd van de deelnemers aan de RSM MBA programma's is in de laatste vijf à tien jaar toegenomen. Ook hebben de studenten beduidend meer werkervaring. De studenten die deze week in het fulltime programma zijn gestart zijn gemiddeld ruim 29 jaar en hebben zo'n vijf jaar werkervaring.

De RSM heeft haar vlaggenschip programma, het voltijdse MBA Programma, ingekort van 18 naar 15 maanden door het curriculum efficiënter in te delen. Zo is de tijd tussen twee semesters verkort, wordt er meer gebruik gemaakt van technologie en gaat er minder tijd verloren door een meer gestructureerde aanpak van projecten en stages.

"Met deze herstructurering van het curriculum hebben wij een programma gecreëerd dat een creatieve en innovatieve dialoog faciliteert tussen deelnemers over de hele wereld. Bovendien wordt de tijd die aan de MBA wordt besteed nu optimaal benut", zegt Mike Page, Associate Dean of Academic Affairs bij de RSM. "Door de toegenomen globalisering van het bedrijfsleven, waar onze studenten vandaan komen, is de internationale exposure van onze deelnemers groter dan ooit. Door de nieuwe format zijn wij beter in staat om de kennis en ervaring die alle studenten meebrengen te kapitaliseren en ten goede te laten komen aan alle deelnemers."

# # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Jacqueline van Marle
Director Marketing & Communications
Mobile: 06 245 905 69
Tel: 010 408 2222
Fax:010 452 9509
E-mail: jmarle@rsm.nl <mailto:jmarle@rsm.nl>

Een Engelstalige versie van dit persbericht is eveneens beschikbaar.

De Rotterdam School of Management (RSM) is de gerenommeerde business school van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De RSM stelt zich ten doel een "center of excellence" te zijn op het gebied van internationale managementopleidingen. Wereldwijd staat de RSM bekend als een zeer internationale en innovatieve business school. Al geruime tijd behoort de RSM tot de beste business schools van de wereld. Naast de gerenommeerde MBA programma's biedt de RSM een scala aan op maat gesneden in-company opleidingen, en open management cursussen voor professionals in het bedrijfsleven en in de publieke sector.

Deel: ' RSM verkort MBA-programma '
Lees ook