RTL populairste omroep

AMSTERDAM, 20050929 -- RTL wint het van alle andere omroepen als het gaat om de populariteit op Internet, zo blijkt uit onderzoek van zoekmachine marketingbureau Traffic4u ( www.traffic4u.nl ) in samenwerking met MSN Search. De nieuwe omroep Talpa scoort een verrassende 3e plaats, achter RTL 4 en 5. De populariteit in dit onderzoek is gebaseerd op het aantal zoekopdrachten in de zoekmachine MSN gedurende de periode van 1 maand.De strijd tussen de omroepen met nieuwe programma's en nieuwe gezichten is volop aan de gang. De commerciële omroepen zijn het best vertegenwoordigd in de ranglijst die is opgesteld op basis van populariteit. Opvallend is dat ondanks de goede kijkcijfers van SBS 6 over de afgelopen periode, zij qua populariteit de NOS en BNN voor zich moet dulden.


Top-6 omroepen:

1 RTL 4

2 RTL 5

3 Talpa

4 NOS

5 BNN

6 SBS 6


"Zoekmachines zijn een goede graadmeter om populariteit te bepalen", aldus Sander Prinsen, Marketing Manager van Traffic4u. "Het opzoeken van informatie over favoriete persoonlijkheden en onderwerpen op Internet begint over het algemeen met het invoeren van een zoekterm. Aangezien het hier om miljoenen zoekopdrachten per dag gaat, geeft dit goed de interesse van de consument weer", aldus de Marketing Manager van Traffic4u.


Big Brother is veruit het populairste programma. Samen met Thuis heeft Talpa hiermee twee programma's in de Top-10. Uit de ranglijst blijkt dat Talpa's actualiteitenprogramma NSE het, net als in de actuele kijkcijfers, ook op Internet moet afleggen tegen RTL Boulevard. NET 5 scoort met Desperate Houswives, Charmed en Friends drie Top-10 noteringen. Dit is opvallend, aangezien de omroep zelf buiten de Top-6 valt. De populariteit van de programma's van RTL 4, 5 en 7 valt tegen. GTST is het enige programma van RTL met een Top-10 notering. Met een 5e plaats eindigt de soap net voor zijn grootste concurrent ONM.


Top-10 programma's:

1 Big Brother

2 Desperate Houswives

3 Kassa

4 Charmed

5 GTST

6 ONM

7 Lingo

8 Netwerk

9 Thuis

10 Friends


De populairste vrouwelijke Nederlandse TV-persoonlijkheid op Internet is Katja Schuurman. De BNN-babe laat haar directe concurrentes Froukje de Both en Ellemieke Vermolen ver achter zich. Gordon is de populairste mannelijke TV-persoonlijkheid, gevolgd door Paul de Leeuw en Gerard Joling.


Top-10 vrouwelijke TV-persoonlijkheden:

1 Katja Schuurman

2 Froukje de Both

3 Ellemieke Vermolen

4 Linda de Mol

5 Bridget Maasland

6 Chantal Janzen

7 Chazia Mourali

8 Jorinde Moll

9 Nance

10 Victoria Koblenko


Top-10 mannelijke TV-persoonlijkheden:

1 Gordon

2 Paul de Leeuw

3 Gerard Joling

4 Ron Brandsteder

5 Herman den Blijker

6 Ruud de Wild

7 Beau van Erven Dorens

8 Robert ten Brink

9 Chris Zegers

10 Albert Verlinde


Over Traffic4u:

Traffic4u is een toonaangevend marketingbureau dat zich volledig heeft gespecialiseerd in zoekmachine marketing. Zoekmachine marketing richt zich op het goed positioneren van websites in de resultaten van zoekmachines zoals Google, Ilse en MSN en het verzorgen van advertentiecampagnes in deze en andere zoekmachines.


Traffic4u heeft een divers klantenbestand, waaronder vele gerenommeerde bedrijven als Philips, L'Oréal, D-Reizen, Speurders, KPN, ING, Mercedes, Renault, De Hypotheker en Kijkshop.

Deel: ' RTL populairste omroep '
Lees ook