Rucanor zoekt 100 amateur sporters voor sponsoring


Snowboardster Sauerbreij en beachvolleybalsters Remmers en Van Gestel geven startsein

EMBARGO TOT 12-08 16:30 uur!

ZOETERMEER, 20090810 -- Op woensdag 12 augustus introduceert Rucanor in SnowWorld Zoetermeer een nieuw sponsorprogramma waarin ambitieuze amateur sporters de hoofdrol spelen. Rucanor gaat, in samenwerking met de professionele sportvakhandel, op zoek naar ambitieuze amateursporters en teams. Martijn Nelissen, CEO van Rucanor: "Vooral op lokaal niveau zien wij dat sportsponsoring onder druk staat. Rucanor staat voor sportief plezier en dat willen wij met deze sponsoractie extra stimuleren." De aftrap van het programma wordt in de sneeuw en het zand verzorgd door de snowboardzusjes Sauerbreij en het talentvolle beachvolleybalteam Remmers-Van Gestel.

100 officile sponsordeals
Rucanor start het eerste seizoen van de sponsoractie met 100 sponsorpakketten, bestaand uit een complete kledinglijn, een professionele sporttas en sportartikelen. In ruil hiervoor vraagt Rucanor van iedere deelnemer of team, een eigen blog op de website van Rucanor bij te houden. Aan het einde van het seizoen kiest de jury, bestaande uit de zusjes Sauerbreij, beachteam Remmers-Van Gestel en Rucanor, het team dat de leukste teamprestatie heeft geleverd. Dat team wint een paginagrote advertentie in een regionaal dagblad. Martijn Nelissen: "Deze actie is Rucanor op het lijf geschreven. In feite gaan wij hiermee weer terug naar de `roots' van het merk Rucanor, dat sinds 1956 bestaat. Een oer-Hollands sportmerk voor iedereen, waarbij sportplezier centraal staat. Dit is een actie die wij ook zelf met heel veel plezier doen."

De zusjes Sauerbreij geven het stokje over
Het startsein van de campagne wordt in Snowworld geven door de zusjes Sauerbreij. Nicolien en Marieke worden al geruime tijd gesponsord door Rucanor. Nicolien Sauerbreij werd afgelopen jaar wereldkampioen op de snowboard(slalom). Zij geven nu het stokje over aan het beachvolleybalteam Danielle Remmers en Sophie van Gestel. De beachvolleybalsters zullen op weg naar de Spelen van 2012 in Londen ook door Rucanor gesponsord worden. Zowel Remmers als Van Gestel zijn door de Nederlandse Volleybal bond als toptalent aangemerkt en draaien al enkele jaren mee bij de senioren, zowel nationaal als internationaal. Sophie van Gestel werd onlangs nog Nederlands kampioen bij de jeugd tot 20jr. Remmers eindigde als 17e op het WK beachvolleybal afgelopen maand.

Over Rucanor Europe B.V.
Rucanor, opgericht in 1956, is een oer-Hollands sportmerk dat modern design en kwaliteit koppelt aan een realistische prijs. Als recreatief familiemerk werkt Rucanor continu aan de ontwikkeling van haar uitgebreide collectie sportieve kleding, accessoires en schoenen. Op dit moment wordt een uitgebreide functionele sportcollectie voor fitness, running en tennis ontwikkeld. De nieuwe sport fashion schoenencollectie met de bekende `stars en stripes' is vanaf komend najaar verkrijgbaar bij de Rucanor-dealers. Rucanor werkt nauw samen met de professionele sportvakhandel. De producten van Rucanor worden inmiddels in vrijwel alle landen in Europa verkocht.

Speciale persbijeenkomst op woensdag 12 augustus a.s.
15.00 - 17.00 uur in SnowWorld, Zoetermeer.
Presentatie van Rucanor en actieve inbreng door de zusjes Sauerbreij en beachvolleybalteam van Danielle Remmers en Sophie van Gestel op de piste en op het zand.


Deel: ' Rucanor zoekt 100 amateur sporters voor sponsoring '
Lees ook