Ruim 15.000 inschrijvingen bij grootste examentrainer van Nederland


Examen doen is topsport, de juiste training leidt tot een beter resultaat

DELFT, 20130501 -- Steeds meer leerlingen realiseren zich dat het eindexamen topsport is. Hiervoor zoeken ze in de vorm van een examentraining een intensieve voorbereiding. Naar verwachting volgt ruim 20% van alle kandidaten een training bij diverse instituten in het land. Bij Lyceo hebben zich inmiddels ruim 15.000 leerlingen aangemeld.

Het LAKS en de VO-raad erkennen deze ontwikkeling en geven aan dat dit mogelijkerwijs verband houdt met de verscherpte exameneisen. Lyceo Examentraining, de grootste examentrainer van Nederland, geeft daarnaast aan dat het volgen van een training steeds meer gemeengoed is geworden.‘Examen doen is vergelijkbaar met topsport’, zegt Joost Lasschuit, directeur van Lyceo Examentraining. ‘Trainen hiervoor is een logische keuze en steeds meer leerlingen en ouders zijn zich hiervan bewust’.

Lyceo geeft de leerling structuur en zelfvertrouwen mee. Leerlingen die er nog niet zo goed voor staan, maar zeker ook leerlingen die hoge cijfers scoren hebben hier baat bij. Een voorbeeld hiervan is vwo-leerling Bert Veerman. Bert zit op het Erfgooiers College in Huizen en heeft zich al in februari aangemeld bij Lyceo. Hij staat gemiddeld een acht voor zijn examenvakken, maar heeft zich evengoed ingeschreven voor een examentraining Engels in Utrecht. De aard van zijn motivatie is tweeledig: 'Engels is een kernvak, het is daarom belangrijk om hier een goed cijfer voor te halen' aldus Bert. 'Daarnaast is het studiemateriaal van mijn vervolgopleiding Econometrie en Operationele Research voor het grootste deel Engelstalig.'

Tijdens een examentraining wordt de leerling intensief voorbereid op het eindexamen. Het examen is een moment waarop je wilt pieken, net zoals een atleet wil pieken tijdens een belangrijk toernooi. ‘Een examentraining is vergelijkbaar met een trainingskamp voor sporters’, aldus Lasschuit, oprichter van Lyceo. ‘Je hebt het hele jaar door al getraind voor je eindexamen tijdens de lessen van je docent. Vlak voor de belangrijkste piekperiode intensiveer je de training. Deze training is daarmee een aanvulling op de oefening die je op school al gehad hebt.’

Op maandag 13 mei starten ruim 200.000 middelbare scholieren hun centraal schriftelijk examen. De examens duren tot woensdag 29 mei met het vak Frans voor het vwo. Op 13 juni volgt de uitslag.

Over Lyceo

Lyceo is marktleider en de enige landelijke aanbieder op het gebied van examentrainingen. De trainingen vinden plaats op meer dan 100 locaties door het hele land en zijn er voor vmbo-, havo-, en vwo-scholieren. Dit gebeurt in samenwerking met onder anderen de TU Delft, Vrije Universiteit Amsterdam, Fontys Lerarenopleiding Tilburg en Maastricht University.

De missie van Lyceo is om examentrainingen en huiswerkbegeleiding toegankelijk te maken voor iedere scholier. Dit gebeurt door samen te werken met universiteiten, hogescholen en middelbare scholen en door vernieuwend te zijn in het aanbieden van begeleiding.


Deel: ' Ruim 15.000 inschrijvingen bij grootste examentrainer van Nederland '
Lees ook