Politiebericht Venlo 24-08-2001
Mediaberichten 24 augustus (14.15 uur)

Helden mislukte tasjesroof

HELDEN Een 60-jarige vrouw uit Helden is donderdagavond van haar tas beroofd maar heeft die weer terug door het doortastende optreden van een getuige. De dader reed met zijn auto de fietsende vrouw klem die daarbij viel. De man zag kans daarbij een tas van het stuur te halen, maar werd met zijn auto klemgereden door een 28-jarige automobilist uit Roggel. Op dat moment zag de vrouw kans haar tas weer uit de auto te pakken. De dader ramde vervolgens de auto van de getuige en reed met hoge snelheid weg. Een andere getuige zag hoe de auto wat later op een zandweg aan de Meijelseweg een greppel in reed en vast bleef zitten. De bestuurder maakte zich uit de voeten. Ondanks de inzet van een speurhond kon de gewaarschuwde politie de dader nog niet achterhalen. De aangetroffen auto is voor verder onderzoek veiliggesteld.

Meterik hennep tussen de mais

METERIK In een perceel mais in de Schadijker bossen heeft de politie donderdagavond op verschillende plaatsen hennepplanten aangetroffen. De planten (zon 180 stuks) zijn door de politie tussen de mais uitgehaald en vernietigd. Wie de eigenaar is, is nog niet bekend.

Venlo brand in tuinderskas

VENLO Een tuinderskas aan de Expediteursweg is donderdagavond een partij opgeslagen hooi in brand geraakt. Aan de rand van de kas stonden ook 11 bijenkasten, waarvan er slecht drie konden worden gered. De tientallen caravans die in de kas stonden gestald bleven gespaard. De oorzaak van de brand en de grootte van de schade zijn nog niet bekend.

Roermond brutale fietsendiefstal

ROERMOND Door met trottoirtegels een winkelruit in te gooien hebben 2 onbekende jongemannen donderdagavond kans gezien uit een etalage aan de Heuvel 2 fietsen te stelen. Door het geweld van de inbraak zijn binnen 5 fietsen en twee fietsframes onherstelbaar beschadigd. Een van de gestolen fietsen is ruim tweeduizend gulden waard. Van de andere is de waarde nog niet bekend. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Sevenum sigarettenkraak in tankstation

SEVENUM Door de toegangsdeur van een tankstation aan de Horsterweg met geweld open te breken hebben onbekenden in de nacht van donderdag op vrijdag kans gezien een nog onbekende hoeveelheid rookwaren te stelen. Getuigen zagen enkele in het zwart geklede en gemaskerde mannen met de rookwaren uit het winkeltje komen en belden de politie. Voor dat die ter plaatse was, waren de daders als weer weggereden.

Roermond 83 snelheidsbekeuringen

ROERMOND Bij een snelheidscontrole op het Broekhin Zuid zijn vrijdagmorgen 83 automobilisten bekeurd die harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid van de 635 voorbijgangers was 74 km/u. Die snelheid levert een boete op van fl. 190,00.

Deel: ' Ruim 180 Hennepplanten tussen mais weggehaald en vernietigd '
Lees ook